25 maj 2016

Dag 146 (#086/#blogg100) - Häggen har slagit ut

Idag fick jag se vad mitt foto från igår skulle användas till. I en CAD-bild över hur det skulle kunna se ut om man bygger ut på Brunkebergsstrand och längst med Mjölkuddsbanken i Luleå. Tomas postade bilden på twitter åt mig. Visst ser min bild ännu mer ut som om den är datorritad i det sammanhanget. Vad tror ni kan bebyggelse där vara något?
CAD-montage av Tomas Helleberg
I flera år har jag åkt förbi denna lilla lada på en äng i Sävast vid 97:an. Det växer en hägg framför och för några år sedan hade jag bestämt mig för att stanna och fota. Men när jag kom dit hade man klippt ner häggen framför. Den hägg som växte där då växte vid sidan om öppningen. Den som nu växt upp täcker ingången istället. Men det blev rätt ok ändå. Idag hade häggen slagit ut så jag stannade för en bild. Dagens bild får vara denna första på ladan.  Tog en till med ladan till vänster men inget stoppar i bilden till höger så just denna gång är det nog bättre att hålla sig att till att placera motivet till höger.
Hittade sen en liten hallonplanta som kämpade sig upp bakom ett ställverk, gillar ljuset som blir när solen dykt ner bakom träden.
Väl hemma igen satt grannens fina gamla katt, snart 17 år på vår uppfart. Fick himla bråttom att springa hem när jag kom med bilen men jag följde efter honom och fångade honom med kameran på trappan. Han kommer nog inte finnas kvar så länge hos oss så jag skall försöka få en fin bild på honom till grannarna.
Har ägnat kvällen åt Babel och dokumentären Rolf Blomberg: fotograf på äventyr som var sevärd om en man som dokumenterade livet i Sydamerika under tidigt 1900-tal. Intressant och lärorikt. Duktig fotograf också, fina porträtt som sprängs in mellan hans dokumentära filmsnuttar. Åt lite mindre till middag för att kunna gotta mig med lite chips och kvarvarande dipp som var kvar från helgen. Men när jag skulle hälla upp chipsen så upptäckte jag att barnen varit där och nallat under veckan och nu var det bara smulor kvar. Så nu är jag ju hungrig istället.

Inga kommentarer: