29 maj 2016

Dag 150 (#090/#blogg100) - Bästa sättet att fira mors dag på

När jag väl släpade mig upp efter 11 åt jag frukost med familjen och sen bytte jag om och gav mig ut på en promenad i det oerhört fina vädret. Var nog 23-25 grader ute och helt fantastiskt skönt. Planerade en tvåmilsrunda. Ville inte ta den stackars kroppen helt när jag knappt rört på mig på månader. Men rundan slutade på 25,41 km ändå. Jag trivdes så bra där ute att jag tog en lite längre runda. Var grymt skönt att bara röra på mig även om det inte gick något snabbt idag, lyssnade på ljudbok och höll ner tempot med att stanna och fota och ta små pauser för att höften skulle orka med. Strax efter en mil stramade det i benet och kändes stelt men det släppte som tur var.

När jag var på Gammelbyvägen började det toklukta olja, såg att någon höll på att bygga en stor flotte med oljefat på en allmänning. Gick dit ut och såg att de hällt ut en massa olja i några däckspår. Idioter. Fotade och bestämde mig för att anmäla till polisen när jag kom hem. Ringde 11414 när jag kom hem och hamnade på plats 154, när 40 minuter hade gått var jag nere på plats 60 men då var familjen aningen hungriga och irriterade så jag var tvungen att lägga på. Får väl göra nytt försök i morgon. Det är ju precis bredvid sjön som dessutom innehåller ett fågelreservat. Tror inte det är så bra med en massa spillolja där. 

Lite längre bort under min promenad hade en BMW-cab kört ner i diket, där stod den rätt fast med nycklarna kvar i tändlåset och nercabbad. Kollade upp regnumret och bilen i fråga var avställd. Missat besiktningen verkade det som. Någon har nog inte kört helt nykter, hamnar i diket och bara lämnat bilen. Tänkte nämna den för polisen också men med en telefonkö som beräknades vara över 1 timme så tappade jag lite orken. Hade heller ingen större lust att ringa upp igen efter att vi hade varit ute och käkat. Men får väl göra nytt försök i morgon kanske. Hur kan de ha så få brott/upplysningar som går att lämna via webben? Bara stöld, förlust och kontokortsbedrägeri som verkar gå att anmäla den vägen. De har heller ingen "vi kan inga upp dig när det är din tur i kön"-funktion. Men orka sitta där och vänta, dessutom hade jag toklite batteri kvar i mobilen.

På promenaden stannade jag till och fotade första gången på Gammelbyvägen, en liten bäck har ett fint fall där. Har fotat det förut.
Dagens bild får bli denna från ett litet vattendrag, vid Leråkersvägen, som rann ut i Vittjärvsträsket. Massor med härligt gula kabbleka. Tycker jag fick till en hyfsat bra bokeh i bilden.
Nästan hemma stannade jag till vid ån bakom polishuset och fotade lite mer blommor.
Det var en väldigt skön tur, inte så mycket mygg ännu, inte så där galet blött i marken som det kan vara så här års och behaglig temperatur. Nöjd.

Fick enorm caminolängtan av det här:
Efter misslyckandet med att ringa polisen tog jag mig en lång dusch och sen åkte vi på DaVinci och käkade vedungsbakad pizza. Efteråt åkte vi på MAX och köpte oss varsin lyxshake. Sjukt besviken på deras hallon lakrits. När lyxshaken kom så var det med reklam för att den hade färsk frukt i sig och var "handgjord" plus grädden på toppen. Idag fick jag en vedervärdig sak med hallontopping och hallon/lakritskulor (sådana man får som strössel i glassbarer). Skulle tydligen vara lakritstopping i den oxå men det var det inte i min. Läser man infon på webben så står det att den innehåller hallon och lakritsfuge och på bilden är det hallon precis som det är jordgubbar bredvid jordgubbslyxshaken och choklad bredvid chokladlyxshaken. Både dessa två sistnämnda innehåller de ingredienserna men det finns inga hallon i Lyxshaken. Läser man innehållsdeklarationen på allergiguiden så ser man att där har de skrivit "hallon/lakritsfudge". Det är inte samma sak som "hallon och lakritsfudge". Menar man att det är hallonfudge och lakritsfuge så krävs ett bindestreck efter hallon. Kände mig lurad. Dessutom var den som sagt var inte god så jag offrade min mage på att äta laktos på något ogott. Dumt.

Inga kommentarer: