17 maj 2016

Dag 138 (#078/#blogg100) - En kväll med sonen

Efter middagen idag tog jag och Herman oss iväg på en geocachingtur, en ny (premium)cache hade släppts nere vid älven och vi blev nyfikna. Tog bilen dit och det tog oss inte många minuter att lokalisera den. Underbar fin utsikt där den var. Njöt av solen. Vi såg sedan att det fanns några till i närheten och stannade till vid 2 andra men gick bet på samtliga, myggbitna och lite frusna stannade vi vid en sista som skulle vara en enkel men icke sa nicke, vi gick bet även på den denna gång. Hmmm den skall jag bara ta är ju i de krokarna ofta och spankulerar. Men en ett intressant motiv för dagens bild fick det bli. Nere vid båtupplägget ligger ett antal båtar som folk lämat till sitt öde och några av dem håller naturen på att ta över helt. Detta är en plasteka. Strax bakom ser ni delar av en fin gammal träeka som nu har givit upp och börjat falla i bitar.

Just nu har vi ett fantastiskt ljus om kvällarna, de skira löven i träden lyser orange som en höstkväll. Helt magiskt men det kunde jag inte fånga idag. Fick nöja mig med en bild utöver älven medan Herman letade cache. Men man kan ana ljuset hur det faller genom skogen till höger i bild, den som vi sedan körde förbi när jag bara ville stanna och ta en bild.
Även om vi inte tog mer än en av cacharna var det en trevlig stund med Herman, mamma och sontid som behövs då och då. Önskar att det fanns lite mer sådana aktiviteter Vincent kunde tänka sig också. Just nu känner jag mig mer som en bankomat, chaufför, och kock när det kommer till honom. Antingen skall jag skjutsa, laga mat eller ge ut pengar till något, idag var det ett gymkort som kom på tal. 219 kr/månad och startavgift på 300 kr. Men när det kommer till att de rör på sig och tränar vet de båda att jag ställer upp eftersom det är positiva saker. Dessutom skall han gå på gym med en kompis, främjar gärna grejer som gör att ungen släpper datorn och umgås med andra.

Hade ett otroligt bra samtal med en person idag, stärkande, peppande och givande. Det kändes jäkligt bra. Går och lägger mig med positiva tankar.

Inga kommentarer: