14 maj 2016

Dag 135 (#075/#blogg100) - Synkronicitet

Sambon ser på Gotham på Netflix och igår tittade jag en liten stund. Jag frågade vilken tidsålder det egentligen utspelade sig i för jag blev förvirrad av all modern teknologi men att alla går klädda som om det var typ 40/50-tal och själva stadens arkitektur påminner också om det. Sambon frågar mig då om jag käner till Batman/Läderlappen och jag skrattar, jodå helt lost är jag inte fast jag inte är speciellt förtjust i filmgenren. Vi kom väl inte fram till något speciellt om tidsåldern.

På natten drömmer jag helskumt, grannen är här och städar vårt kök, katterna skriker i vardagsrummet och jag sätter mig i en fåtölj, dår se något i en luftventil och vrider fåtöljen för att se bättre. En fladdermus (som ser ut som en kattunge) landar då på min axel och kör in klor i min hals. Men den sitter i övrigt helt stilla. Ropar på sambon och ber honom ta bort den men först måste han ju ta ett kort. Det gör han (en fruktansvärt dålig bild där man inte ser vad det är). När han skall lyfta bort fladdermusen från mig hugger den sig fast i mitt ansikte. Det enda jag tänker är, undra om jag nu får rabies. Han sliter loss den och slänger ut den genom fönstret. Den flaxar iväg. Jag tänker att jag måste googla rabies och fladdermus.

Jag vaknar nu och det första jag tänker är att jag fortfarande måste kolla upp vad som gäller och det gjorde jag, Sveriges veterinärmedicinska anstalt hade en mycket lugnande artikel även om sannolikheten att få rabies från en drömfladdermus måste räkas som obefintlig vilket som :-)

När jag klivit upp och satt mig vid frukostbordet så läser jag senaste numret av Ny teknik och på sista sidan handlade det om Fladdermus förebild för små drönar om hur man studerar fladdermöss i vindtunnlar i Lund för att se om man skulle kunna bygga drönare med vingar istället för propellrar.

Lustigt att fladdermöss kan dyka upp så där, men jag tro inte på synkronicitet att det skulle finnas en mening av denna helt slumpartade ihopklumpade händelserna, och att drömma om fladdermös efter att man har pratat om Batman är väl inte helt konstigt heller. Men jag kan inte påstå att fladdermöss förekommer speciellt ofta i mitt liv annars. Senast var väl när Bartholomea Ezmeralda släpade in en hon hittat i trädgården (det är min 11 år sedan) och den i panik flög omkring här i huset med ett vidrig ljud. Den föll ihop helt utmattad på köksgolvet tillslut och vi kunde bära ut den.

Det blev cykling idag, jag och Henrik cyklade till Rävasten. Först tyckte jag att jag hade för mycket kläder på mig, cykelbyxor och mina benvärmare samt en ullunderställströja. I uppförsbackarna var det lite varmt om ryggen bakom löparryggan som var på med en jacka och kameran. Men när vi blåste på nedför backarna sista biten hade solen gått i moln och det drog kallt. Då var det skönt att inte cykla i kortärmat och kortbyxor som sambon. 15 km och rätt så kuperat är lagom som förstasträcka när man inte cyklat på många månader. En bärstubbe och en varm kopp te på Café Rävasten satt bra sen innan vi vände cyklarna hemåt.

Nu var solen helt bakom molnen och det blåste betydligt mer, fingrarna domnade bort men ulltröjan höll mig varm så jag behövde inte stanna och dra på mig jackan igen. Hade haft den på mig när vi fikade efterom svettig rygg och vind är en kall kombination. Vi tog en lite annan väg tillbaka. Nöjd med 3 mil idag, lagom uppstart. Om det är fint väder nog någon morgon i veckan så blir det att cykla till jobbet och kanske även hem samma dag, vi får se.

Efter hemkomsten tog jag med kameran ut och ner till sjön, ville fota ett andpar som låg och flöt med vågorna på sjön men de blev rädda när jag kom för nära och drog iväg. Vände istället kameran mot en nyutsprucken björk, den får vara dagens bild och sen så provade jag att fota grannarnas nyplanerade vitsippor. Vitsippor hittar man väldigt sällan här uppe i naturligt tillstånd men många har dem i trädgården och nu hade grannarna flyttat om några tuvor ner till allmänningen.
Fotade även Vincent när han åkte skateboard och fick en rolig bild på honom när han håller upp handen mot kameran för att han inte ville bli fotad. Jag gillar bilden jättemycket men han låter mig inte visa upp den tyvärr. Så tråkigt när ungen är sådan men å andra sidan skall jag väl inte säga ett dyft, jag vägrade konstanat att bli fotograferad under ca 15 år. Ogillar det skarpt fortfarande men utsätter mig ibland för mig själv framför kameran bara för att märka av att jag i alla fall inte dör av det.

Henrik gjorde lite plockmat till sig och Herman medan jag hade tänkt äta sill och potatis men eftersom jag var så rackarns hungrig efter att vi hade handlat så tog jag några knäckemackor och var inte det minsta hungrig längre. Vi trodde ESC skulle börja kl 20 men det var visst kl 21 så nu sitter jag här med en timme att slå ihjäl innan jag skall slappa framför TV:n och är aptrött, kommer väl somna innan ens första chipset är dippat eller första låten har tonat ut. Tant blev trött av att cykla.

I morgon skall jag baka och sen sälja fika på sonens fotbollsmatch det brukar vara trevligt. Måste komma på hur fasiken jag skall koka kaffe och vilka två termosar jag måste förstöra med att hälla kaffe i dem. Man tar för givet att alla familjer dricker kaffe och har lämplig utrustning hemma för att köka kaffe tydligen. Vi har en presso får väl stå och göra i den flera omgångar och hälla i termos. Brukar köpa bönor och ta med till jobbet och brygga kaffe där i vanliga fall men nu går det ju inte mitt på en söndag.


Inga kommentarer: