16 maj 2016

Dag 137 (#077/#blogg100) - Ofokuserade fåglar, blir aldrig någon naturfotograf

Efter jobbet idag så stannade jag till vid OKQ8 och köpte mig en mjukglass och sen åkte till Mjölkuddstjärn för att försöka fota lite fåglar. HAn inte mer än att sätta upp kameran och byta objektiv förrän en fågel valde att landa mitt framför mig, tyvärr var kameran inställd på manuellt fokus ännu så fågeln kom inte i fokus, men i litet format gör det inte så mycket. Önskar bara så att jag hade hunnit byta fokuset innan för då hade det blivit en bra bild.

Men så är det att fotografera, ibland stämmer inte allt och ibland gör det det och då blir man så där rusigt lycklig och stolt.

Jag fortsatte att försöka fånga lite tärnor som simmade omkring i det allt gulare ljuset. Men de var rätt trista där de guppade omkring. Till och med fåglarna såg uttråkade ut.

Jag är så uttråkad!
Vad vill du?
Riktade om kameran till den lilla gräsplätten nedanför fågelskådningsplatsen men inte så mycket mer action där.
Gillar du mitt nya läppstift?
Jag drar nu, här verkar det ju inte bli några barn gjorda...
Vred mig till vänster och fotade i vassen istället. Ljuset var fantastiskt på den sidan. Objektivet räckte inte riktigt tilll för att komma fåglarna nära.
Två fåglar bestämde sig för en aningen okontrollerad landning i vassruggen och det får vara dagens bild. De är inte i fokus men jag älskar färgerna, ljuset och rörelsen i bilden så även en misslyckad bild tekniskt kan få var dagens bild ibland för att den har något som tilltalar mig.
Flyttade mig ut på den lilla stengången som normalt ligger under vatten och fotade lite kabbleka. När jag satte mig på huk där började flera hundra tärnor kretsa runt mig. Försökte fånga deras reflektioner i vattnet men de var för snabba, blev bara suddiga streck.
Efter ett tag vågade de landa igen,
Väl hemma fick jag höra att det är strul att kommentera i bloggen via telefon för minst 1 besökare, om det är någon mer som har strul så skicka ett mail eller ett DM på twitter eller så. Har provat med lite olika konton och mobiler här hemma och det har funkar. Tråkigt när någon tar sig tid att kommentera och så försvinner kommentaren bara i cyberrymden :-( Har kollat i mina spamkommentarer också men inget där heller tyvärr. Ser att min "senaste kommentarer"-widget verkar ha gett upp livet oxå. Blogger håller verkligen på att falla söndder, känns som Google inte bryr sig speciellt mycket om tjänsten länge, hade det inte varit för den smidiga bildintegrationen med Google Photos så hade jag nog påbörjat det mödosamma arbetet att flytta bloggen eller så lägger jag ner. Den kan inte längre vara den ventil jag behöver. Så nu är det mest foton vilket i och för sig inte är helt fel det heller då jag inte orkar med någon av fototjänsterna direkt. Om jag bytte till ex Wordpress skulle jag kunna låsa vissa inlägg. Hmm...

Och inte kan jag se 10 Cloverfield på bio heller, den gick sista dagen igår :-(

Inga kommentarer: