16 oktober 2005

+Svettigt pass -Middagssällskap

Det blev ett Powerstrike Impactpass på Inpuls idag men det var på håret att jag han dit. Jag kan väl inte påstå att jag höll 90 på 90-sträckorna direkt (fy på mig). Väl framme skyndande jag mig att byta om och lyckades komma precis i tid till salen. Fick leta lite efter handskar och när instruktören kom parade hon ihop mig med en relativt liten ung tjej. Men jösses vad den lilla saken kunde slå, vi slogs mot samma docka och 2 ggr var vi tvungna att stanna upp och flytta dockan åt hennes håll för jag var nästan upptryckt i väggen.

För er som inte har en susning om vad PSI är så kan jag väl kort förklara. Man drar på sig ett par boxninghandskar, släpar fram en fristående säck (docka) och sen gäller det att boxa (jabs, dvs slå med den arm vars fot man har främst & cross, slå med den arm vars fot man har bak) på denna docka varvat med side kicks och fotarbete. Avslutningsvis kör man lite höga hopp, armhävningar och crunches samt en välbehövlig stretch. Koreografin är enkel och man blir rejält trött i armarna och jag har inte svettats så sen jag orienterade i regnställ när solen sken. Min plan är att behålla detta pass som söndagsaktivitet, så kul var det :-) Efter passet satte jag mig på en träningscykel i 12 minuter och körde ett "fitness testprogram" som ökade på motståndet hela tiden. Det var skönt att sitta där och bara samla tanken lite.

Mindre kul var det efter passet, jag var vrålhungrig men hade inget middagssällskap. Hade pratat med nogge minuterna innan jag for hemifrån men han skulle se på fotboll men lovade att skicka ett sma om det inte blev av och inga sms hade nått mon telefon när jag hade tränat färdigt, slog en pling till jalle efter träningen men han höll på att hacka xbox ihop med Jonas. Vad är det för kompisar man har va? Ringde även en gammal studiekamrat som glatt sa jaaa, tills hon kom på att gubben hennes just farit hemmifrån för att fixa en bekants dator.

Ja ja jag köpte en Illustrerad Vetenskap och tog mig till Waldorf. Hade egentligen velat äta vitlöksbröd med aioli men avstod den här gången. Istället blev den en Pekingsoppa till förrätt och biff med broccoli i ostronsås samt ett glas med isvatten, jag avslutade med en kopp te. Men varför måste de envisas med att ha Lipton Yellow Label? Det är ju knappt drickbart, finns det någon som tycker det teet är gott? Mmm Pekingsoppa är sååå gott när man väl pillat bort svampen. Biffen var smarrig den oxå. Men varför måste man få så stora portioner. Jag var väl mätt efter hälften egentligen men idag åt jag för en gångs skull upp allt bara för att det var så gott. Undra om man nästa gång kan be dem att bara lägga upp hälften så mycket. Läste min illustrerad vetenskap medan jag åt och inser att antingen har tidningen blivit sämre de senare åren eller så har jag börjat kräva mer och djupare fakta än vad de presenterar. Jag kom på mig själv flera gånger att vända blad i hopp om mer detaljer bara för att finna att artikeln var slut. Någon mer med samma erfarenhet?

Väl hemma skulle jag mata in motionen och maten i VK och då uppstod ett litet problem, PSI finns inte som aktivitet, fick ta det som "Boxning på säck", hoppas det stämmer ungefär. Hade glömt min pulsklocka idag så jag fick ju ingen ledtråd från den vad kaloriförbrukningen legat på ungefär. När jag skulle mata in maten kom nästa problem. Pekingsoppa, vad matar man in det som. Började googla lite efter recept och hittade en hel webbplats om Pekingsoppa, Pekingsoppeguiden. Jösses vilka konstiga webbplatser det finns. Hittade i alla fall ett recept att lägga in.

Tog en sen 30 minuterspromenad (gick vid 23-tiden) och rensade tanken lite. Pratade lite med Ida strax innan jag gick ut och hon beordrade mig att gå ut i vanliga kläder för att jag inte skulle lockas att ta i för kung och fosterland. Ibland låter det som hon tror att jag blivit träningsfanatiker men jag kan faktiskt ta det lungt oxå. Sa till min personliga motivator att om han tror att jag håller på att ta dö på mig själv så får han säga till mig på skarpen. Vem vet kanske tappar jag vett och sans? Har just nu liten depperiod där det känns som jag inte vet vad jag skall göra av med mitt liv och då kan det kanske lätt bli så att jag dövar känslorna med träning? När jag är och tränar behöver jag inte tänka på annat, jag har något att sysselsätta mig med och jag är inte ensam. De dagar sambon spelar WoW (tisdag, torsdag och söndag) känns annars riktigt riktigt trista.

Inga kommentarer: