12 november 2005

+Funderingar -plus/minuslista?

Jag har svårt att bestämma mig. Jag började med mina +/-rubriker mest på skoj och sen fortsatte det bara men nu börjar jag känna att de begränsar mig. Ibland vill jag skriva något kort, om något jag läst/sett/hört men jag kan inte få in det under en +/-rubrik och så låter jag bli att skriva bara därför. Istället blir det ett långt dagboksinlägg i slutet på dagen och det var ju inte meningen när jag startade skriva här.

Funderar på om jag skall försöka mig på att skapa kategorier i Blogger så som Matthew beskriver men det krävs då dels att jag alltid editerar med Mozilla Firefox och att man gör en massa trix efter man skrivit vilket är bängligt när man snabbt vill posta något. eller byta till ett bloggverktyg som har kategorier. Saknar även en kalender i Blogger och det finns i många andra bloggverktyg. Hur kan det komma sig att Blogger som verkar vara ett av de största blogverktygen saknar dessa två bra-att-ha-funktioner? Om man läser "Known Issues" så verkar de ju i alla fall vara medvetna om att en kalender saknas (de har tydligen haft en förr, varför ta bort en sådan viktig funktion?)

Vilket som så skall jag nog ikväll göra en Backup på min blogg så att jag lätt kan flytta alla gamla postnignar någon annanstans om det blir resultatet av mitt beslut. Kan ju även vara bra att ha om jag försöker mig på Matthews lösning. Skall även kika igenom listan över 3:djepartsmjukvara till Blogger det kanske finns något kul där.

Med kategorier skulle jag kunna ha mina +/-dagboksinlägg som en kategori och sen en Diverse tankar- & funderingarkategori. Vi får väl se hur det löser sig. Kanske slutar det med att jag hackar ihop något eget, länge sedan jag gav mig i kast med något större utvecklingsprojekt.

Om någon annan bloggeranvändare läser detta som har löst kategorier på ett smidigt sätt och ev. har en kalender så får ni ju gärna tala om hur ni läste det.

Nu skall jag städa i källarn och sen åka och dansa magdans. Måste försöka lista ut hur jag skall ta mig in i D-huset på skolan bara :-)

Inga kommentarer: