03 november 2005

+Mp3-spelare -Mitt blodvärde

Bild från www.iaudio.com
Min Kent EP har nu kommit (tack Ginza som skickade den så kvickt) och den är efter ett par genomlyssningar underbar. För att riktigt kunna njuta ofta av musik införskaffade jag igår en egen MP3-spelare. Det fick bli en iAudio U2 1GB Black (bild från www.iaudio.com). Det första jag gjorde var att skapa en egen logga som visas när spelaren går igång.Bea blinkar

Sambon har en likadan fast 256 Mb Red så jag kände mig hemma med menyer mm. Gillar den skarpt, fast lurarna som följer med är helt hopplösa de passar inte i mina öron så jag var tvungen att köpa ett par andra.

Igår fick jag en mindre trevlig överraskning igen, mensen kom åter igen efter 21 dagar. Dvs min menscykel verkar ha rubbats på något sätt. Pratade bla med Ida och lovade att ta mig till vårdcentralen idag vilket jag gjorde. Först fick jag vänta en hel evighet på att komma in och när jag väl fick träffa läkaren så var han inte ett smack intresserad av att höra varför jag var där och min medicinska historia. Eller jo han hakade upp sig på mina 2 borttagningar av cellförändringar på livmodertappen men lyssnade inte alls på mig när jag försökte berätta om mina anfall av akut anemi. Jag berättade att den enda gången mensen betett sig underlig var för ca 14 år sedan då jag senast hade extremt låga blodvärden. Det enda han gjorde åt det var att skriva upp blodstatus som en av de saker som skulle kollas av labbet. Sen blev jag utskickad och fick gå till labbet.

På labbet drog de några rör från min arm och jag fick be dem ta ett Hb-värde direkt så jag skulle få veta vad jag hade. 77! Mitt Hb låg på 77. Inte undra på att jag haft "cravings" efter is (tydligen rätt vanligt vid dåliga blodvärden) och att världen snurrat samt att jag haft hög puls.

På labbet undrade de om jag skulle in till läkarna igen men nix det skulle jag inte. Så hon på labbet skrev ner mitt Hb på labbremissen som skulle iväg till centrallabbet. Sen blev jag hemskickad.

Gick inte hem, skulle ju till jobbet men eftersom det var så halt ute bestämde jag mig för att åka och slänga på vinterdäcken på
Müllers verkstad. Åkte dit och de hade tid att fixa med en gång, skulle även slänga ett öga på det konstiga ljudet från avgassystemet (visade sig vara 2 avrostade fästen så de beställer hem nya åt mig). De slängde på vinterdäcken men kom ut bekymrade till mig, dels var däcken från 1997 (dvs gamla och hårda) men det var även punka på ett däck. Ni kan ju gissa vilket, jo det jag haft på lagning hos Däckia! Skall fara dit och skälla på dem. Det slutade med att jag köpte 4 nya vinterdäck för 3900 kr. Ja ja det finns billigare men det känns tryggt med bra däck på bilen. Har även beställt HemPC-grejer idag det blev en färglaserskrivare, en 20" platt skärm och 1 GB minne till datron jag redan har.

Efter att ha suttit på VC i 1,5 h och sen på verkstan nästan lika länge så kom jag till jobbet. På eftermiddagsfikat (14:30) ringde läkaren, labbet hade processat mitt prov snabbt pga det låga Hb:t som stod på remissen (tackar mig själv för att jag bad om att få veta mitt Hb direkt) och alla blodstatusvärden var kassa. Mina järndepåer var tomma de oxå. Man kan ju lätt tro att läkaren nu skulle tänkas fråga om tidigare anemier och han var inte intresseras av att lyssna heller. Däremot sa han "Jag hörde att du är vegetarian, någon sa det". Jag har inte varit vegetarian sen i högstadiet/början på gymnasiet. Fick förklara att det nog var någon annan än jag. Han skrev ut järntabletter som jag skall ta i 3 veckor och sen komma på återbesök, så håll tummarna för att tabletter hjälper den här gången förra gången jag hade så här lågt värde så kollapsade jag en dag på skolgården och kom in till akuten med 32 i Hb. Men magen lär ju kollapsa innan det.

Jag skall skicka ett brev till landstinget i Västra Götaland i morgon och be dem skicka mina gamla journaler så jag i alla fall själv kan läsa på om vad jag hade förra gången det hände. Minns att min läkare då pratade om en enzymbrist som gjorde att jag hade svårt att bryta ner järn ur maten.

Slutligen, jag fick rita ett stort kors i taket idag. Sambon berättade att han inte skulle spela idag, vilket han har gjort de senaste månaderna på torsdagar. Jag undrade så klart varför då släpper han nyheten; Han har sagt upp sitt WoW abonnemang! Fattar ni han skall inte spela WoW mer alls. Är just nu i chock.

Over and out från en Bea som är extremt trött!

Inga kommentarer: