01 november 2005

+Måndagsfin -Däckbyte (igen)

Måndag, dagen då allt brukar gå åt h-e men idag var det en relativt bra dag. Vaknade tidigt, ungarna studsade upp som två glada lärkor, vi var på förskolan 15 minuter innan ordinarie lämningstid (brukar vara 15 minuter efter) och allt var frid och fröjd. Jag skulle ju svänga förbi däckfirman här i Boden men det han jag glömma bort på morgonen, hmm disträ det är jag det.

På väg till Luleå tog spolarvätskan slut i bilen så jag fick köra resten av vägen utan att se något alt. ligga bakom en bil som sprutade upp vatten på rutan så att jag kunde köra med torkarbladen igång. Lite vardagsäventyr :-) Köra hem i mörkret var ännu mer spännande.

Idag var jag "måndagsfin", ibland är måndagar så jävla trista att man måste ta på sig något snyggt för att liva upp dem. Jag drog på mig min lila korsett och en svart lång kjol samt en liten svart kofta. första kommentaren på morgonen "öh, skall du på fest efter jobbet, det är ju måndag". Kommentar nummer två "skall du på fest?" Va f-n är det lag på att alla skall klä sig sunkigt på måndagar? Jag kommer i alla fall fortsätta att ha roliga måndagar då och då, det piffar liksom upp vardagen. Vissa av grabbarna på jobbet hade lite svårt med blickplaceringen idag, lite kul är det allt.

Ringde och skällde på Schenker-BTL (eller rättare sagt Flyttservice i Boden) och undrade var mitt paket var, och ville ha det kört till jobbet i Luleå men se det gick inte så jag fick nöja mig med att de lovade att skicka ut det under eftermiddagen och när jag kom hem stod det faktiskt i hallen. Äntligen hade mitt te kommit. Fortnum & Mason Earl Gray (with a hint of Lapsang Soushong). Världens godaste te. En påse vinägerchips var oxå med och en burk SPAM. Magnus kan inte låta bli att skicka små knasiga saker. De andra tebeställarna på jobbet blir nog glada när de får sina burkar i morgon.

Dagens lärdom, om du har en överfull kopp te i handen koncentrera dig på den när du går inte på dina egna bröst. På väg till mitt kontor på morgonen hade jag morgonteet i handen och i min ögonvrå såg jag att det gungade oroväckande från urringningen, tittade ner (det var ingen större fara för rymmande kroppsdelar) för att då vicka koppen liten och brände handen. Aj!

Efter middagen idag bar det iväg till gymmet för att få en intro till maskinerna samt ett program att köra efter. Fick träffa Janne på Stepin i Boden (de måste ju fixa sin webbplats den ser ju för taskig ut) som visade mig runt och satte ihop ett program till mig:
Uppvärmning, Löpband/Crosstrainer/Cykel 5-10 min
Axlar, Teca 550, 3x10, 5-10 kg
Bröst, Teca 520, 3x10, 10 kg
Rygg, C23, 3x10, 5+5 kg (som jag nu kom på att jag glömde köra)
Mage, C92, 3x10, 15-20 kg
Ländrygg, D20, 3x10, ev. 5-10 kg
Ben, M15, 3x10, 45 kg
Armar-Biceps, D60/D61, 3x10, 15-20 kg
Armar-Triceps, D60/D61, 3x10, 15-20 kg

Det Janne glömde att säga och jag glömde att fråga om var stretch och hur man skall vila mellan reps. Men men det löser sig. Jag skall nu köra programmet i 8 veckor och sen ha en ny träff med Janne i januari. Nu gäller det bara att pussla om träningsveckan så att jag kan klämma in styrke någonstans. På måndagskväll efter spinningen skulle fungerar rätt bra. Passet går att köra på ungefär 30 min. Sen plockar jag nog bort torsdagspumpen och lägger ett styrkepass där istället. Får väl fara på Stepin i Luleå (mycket bättre webbplats) på lunchen.

Idag är det Halloween, och jag köpte hem klubbor för att ha något att ge eventuella barn som vågat sig ut på rätt dag. han knappt hem förrän två häxor stod utanför dörren. Vincent skulle hålla fram klubbpåsen till dem men istället sa han varsågod och gav dem hela påsen. Tack sa de och började stoppa ner den i sin medhavda kasse. Jag fick rycka in med ett "Nja, det var väl inte riktigt tänkt att ni skulle få alla 20 klubborna" så jag fick igen påsen och så tog de en näve klubbor (dvs 3) istället. Sen kom det ingen mer så nu får mina barn klubbor till lördagsgodis ett bra tag framöver :-) Ungarna undrade varför det var utklädda människor utanför och ville oxå klä ut sig, de har ju sett Halloweenfirande på snobben så vips hade jag en spindelmannen med häxhatt och en prinsessa med Lisebergskaninsöron studsandes i köket. Attan att kameran är försvunnen.

Halloweentemat syntes även i TV-tablån Canal+ Film kör skräck/rysartema idag och visar bland annat Texas Chainsaw Massacre (från 2003, dvs remake) som jag hade velat se men idag var det Canal+ vanliga i vårt nät :-( Bad nogge spela in så med lite tur kanske jag får se den sen. Bad honom även att spela in Muk lau hung gwong (The Victim från 1999) som han dock inte var säker på om det skulle gå att spela in pga hans något underliga uppsättning för mottagning av TV-kanler. Den som lever får se. Saknar våra filmkvällar :-(

För ett tag sedan gick jag in på www.kent.nu och beställde Kents nya The hjärta & smärta EP. Om man förhandsbeställde från www.cdon.com så skulle man få kod för nerladdning i fredags (28/10) och skivan den 2/11 när en släpps. Jag passade på att beställa lite annat oxå samtidigt. I lördags kom jag på att jag glömt kolla om jag fått mail från cdon så jag kollade alla mappar tom spmfoldern men NADA! Inte ett endaste brev från cdon sen orderbekräftelsen kom. Hmmm. Gick in på mitt konto på http://www.cdon.com/ och kollade på orderstatus, men nada där oxå. Ordern fanns inte ens, fick förvisso ett javascriptfel så jag antog att det var det som orsakade att jag inte kunde se någon order. Mailade dem och fick svaret:
Hej,
Av någon anledning så har din order blivit avbeställd.
Med Vänliga Hälsningar
Hanna CDON.COM
Vänligen bibehåll all mailväxling i ärendet!


Inget mer i brevet, inte en ursäkt, inte en förklaring NADA! Något sur svarade jag

Hej!
Vad gör jag åt saken då? Måste jag beställa igen. Isåfall vänder jag mig någon annanstans där jag vet att det fungerar (läs Ginza).


Eftersom jag inte fick något svar under dagen så lade jag min order hos www.ginza.se istället och passade på att betälla Lars Winnerbäcks Liveskiva oxå som alla pratar så varmt om. Med lite tur kanske de packar skivorna i morgon och så har jag dem hos mig snart. cdon är härmed bojkottat i vår familj. Man tar inte bort en order huxflux utan att ens upplysa kunden om vad som har hänt.

Snackade lite med Pallas och Smultronbo på kvällen, kikade på mer korsetter, gahhh jag blir tokig så många snygga det finns. Farligt farligt. Pallas förstod oxå varför jag blev kär i skinnkappan. Hon drägglade hon oxå och sen såg hon snörningen bak och fick tuppjuck. Skönt med någon som förstår.

Nä nu sooova! Och inte drömma om kläder idag igen.

Inga kommentarer: