15 november 2005

+Platespotting -Träningsvärk

Trots rätt tungt motstånd på benpressen igår så har jag ingen träningsvärk. Hmm mysko. Jag som tycker det är liiite trevligt med träningsvärk trots allt.

Ända sen jag läste Sadsmiles blogginlägg om platespotting så har jag ju inte kunnat låta bli att kika efter en plåt med 001. Berättade om fenomenet för en arbetskamrat som är lite förtjust i nummerplåtar och han fastnade direkt, på bara en dag plockade han 001-003 och några dagar senare kom han instudsande på mitt rum och pekade upphetsat på parkeringen utanför vad stod inte där om inte en 004. Sen kom 005 rätt snabbt och 006 lyckades vi stöta på när vi skulle fara och äta lunch igår (han blev dock lite störd över att vi sekunderna innan mött en 007:a) och samtidigt fick jag se 001, och någon halvminut senare kom minsann en 001 till.

Nu är jag registrerad platespotter och väntar spänt på 002 :-) 004 brukar ju stå på vår jobbparkering, och 006, 008, 009 brukar stå på Ferruformparkeringen. Själv har jag en skylt med 353 så det är ett tag kvar tills jag får användning av den.

Jag återkommer med mer spotting.

Angående företelser jag roar mig så var jag lite upprörd i söndags för det releasades två bookcrossingböcker bara en liten bit hemifrån och jag var ensam med barnen som inte alls hade lust att klä på sig, sätta sig i den iskalla bilen och åka med mamma för att hämta böcker. Hoppas den som hittade dem njuter och har registrerat sitt fynd på BookCrossing.

Bild från Wikipedia

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du skulle bara veta, vad jag har för reg.nr på min bil??!!!!

Jag är också platespotter, kom jag på, när jag läste ditt inlägg.

Men min modell är lite snobbigare. Tycker jag, alltså.

Jag översätter nämligen bokstäverna till flygplatsnamn. Alla destinationer har ju trebokstavskoder. När jag jobbade i branschen fanns det ca 5000 koder att lära sig. Många, många sitter i för evigt.

Ex.: MSY - New Orleans, YSJ - Saint John, POS - Port of Spain, YEG - Edmonton, THF - Berlin Tempelhof, SXF - Berlin Schönefeld, KVB - Skövde, och 4989 till.

:-)

Béatrice Karjalainen sa...

Du skall då vara värst, själv brukar jag roa mig med att koppla ihop bokstavskombinationerna med 3-bokstavsförkortningar (FTP, UDP, TCP mfl.) inom Data/Telekommunikation men jag samlar inte på dem direkt.

Jeeesus 5000 att hålla ordning på.

Anonym sa...

Så jag har smittat dig då serjag... Trevligt...

Har kört fast på ett nummer. Har letat det nu i ett par veckor. Det dumma är att jag såg det en gång, men saknade då numret före. Några minuter efter det så hittade jag numret som var före. Rusade då tillbaka till platsen där bilen med det nummer jag nu letar efter stod men den var borta... :=(

Béatrice Karjalainen sa...

sadsmile: Jupp du är smittsam :-) Känner igen fenomenet med missade nummer. Sen blir man ju knäpp när ma när ute och kör. Häromdagen kom 31, 30, 32 efter varandra och min första tanke var "Stackars sate som är på 29 nu ochmöter dessa bilar" *knäpp*

Anonym sa...

Kommer hålla koll på hur det går för dig inne på platespotting.com... :=)

Själv har jag det lite svårt, har ingen bil så jag är inte ute på vägarna så mycket. Har dock alltid koll på bilarna när jag är ute och går. Fast idag (onsdag) så skall jag ner till Göteborg, gissa om jag skall sitta och titta på plåtar hela vägen ner, och hem.... måste hitta siffran jag väntar på nu...