02 december 2014

#blogg24 #02 Vad jag längtar efter lite stabilitet

Vi hade infomöte på jobbet idag om ihopslagning av vår enhet med en annan och allt vad det innebär så här ett år efter att vi blev uppköpta och gjorde om allt utifrån det.

Hade ett tillfälle av antiklimax, all luft gick liksom ur. Tappade orken helt enkelt. Omorganiseringar är bland det tråkigaste jag vet inom arbetslivet. Det tar kraft och energi från det jag vill göra. Det blir säkert bra när det är klart och förändring brukar vara något positivt, men ibland skulle man vilja hinna med lite stabilitet emellanåt också.

Ibland önskar jag att jag bodde i en större stad, en stad där jag bara kunde se mig om efter något annat när jag känner att jag helt enkelt inte får pyssla med det jag brinner för och när omorganiseringar tar all energi. Att få byta, komma till något nytt där jag bara behöver anpassa mig till deras rådande form. Sen finns ju inget som säger att man inte hamnar i en omorganisation där också men förhoppningsvis är den snabb och inte kommer om och om igen när man precis hunnit sätta formen i den första omorganisationen.

Jag kan längta tillbaka till små utvecklingsbolag som hela tiden jobbar med kontinuerlig förbättring, små steg framåt som passar verksamheten. Inte stora omslag, skutändringar och när man precis lyckats känna sig lugn i den nya kursen skall man någon annanstans med delvis ny besättning.

Men nu bor jag och jobbar uppe i norr, där branschen är ganska liten, antalet lediga jobb är rätt få (för att säga nästan obefintliga för det jag är bra på) i alla fall utannonserat. Jag har ett så litet nätverk att det inte riktigt räcker till för att söka jobb i. Så jag blir väl kvar i stordraken och försöker hänga med i svängarna fastän jag just nu känner mig helt dränerad på energi, saknar att få sätta tänderna i något maffigt kundprojekt och få leverera. Tänk om jag bara kunde få ha varit ledig det där sabbatsåret för att få plugga, komma bort från allt, kommit tillbaka när de tagit ut ny kurs och kommit en bit på vägen, stabiliserat skutan igen förhoppningsvis.

Ni som varit med om en rad omorganisationer, hur orkar ni, hur hittar ni gnistan i jobbet medan allt är upp och ner? När tiden slukas av att försöka hitta formerna för arbete snarare än att hinna med arbetet. Eller i värsta fall formerna slukar den ordinarie arbetstiden så jobbet man ändå måste göra hamnar på kvällskvisten.

En dag som denna känns den där drömmen om ett jobb i fjällen allt mer lockande. Men jag har liksom inte en susning om hur jag skulle kunna lyckad förverkliga den. Känns som om det är alldeles för många hinder i vägen.

Men oftast är väl inte gräset grönare på andra sidan men vissa dagar är man helt enkelt sugen på att testa ett annat bete, det kan ju vara bättre.

Men nog med trötthet och gnäll för igår bloggade jag om att jag sålt en bild och idag var ett av mina foton med i ett BuzzFeedinlägg av Marie Telling om "24 Reasons Why Living In Sweden Will Ruin You For Life". Tack till @MarieTelling för att du valde min bild på norrsken och tack till @DangerousDolly som tipsade mig. Scrolla ner till nummer 6 så hittar ni detta.

Min bild och den andra kommer från Michiel van Nimwegen/Flickr: lapland

Sen kan ni ju alltid roa er med Aftonbladets svar på Maries inlägg också.

Dessutom hade jag rätt i lucka 1 i Lottens julkalender igår, bra start på december. Tror jag kanske möjligtvis knäckt dagens också, väntar på att facit skall komma så jag får veta. Uppdaterar om det i morgon.

Inga kommentarer: