31 december 2014

Mitt 2014 i bilder

Jag gjorde ett album med 12 bilder, en från varje månad, som får berätta om mitt år. Givetvis finns det en hel del händelser som inte är knutna till foton men i år får just sådana sammanfatta året. För det har varit ett år av oavslutade projekt, ingen träning, väntan, inte fått tummen ur, besvikelser och alldeles för mycket jobb.

2015 måste bli bättre. Jag skall försöka komma igång med träningen igen trots smärtorna i benet som aldrig vill gå över. Jag skall försöka fortografera lite mer strukturerat och jag skall försöka ta mig iväg på fler fjällturer i svenska fjällen och förhoppningsvis även ta mig iväg på en caminotur till Spanien också och vem vet kanske söker jag utbildningen som jag inte fick gå i år nästa år om den gå. Då kan jobbet inte neka, kanske är att plugga det avbrott jag behöver för att få i ordning på tankar och liv.

I januari fick vi en hel del snö och jag tog ut katterna på en promenad. Jasha var inte helt nöjd utan sprang skrikandes mot mig för att kunna klättra upp på mig där jag låg i snön och fotade. Inte så mycket sibrir kvar i den katten inte. Se fler bilder från samma tillfälle här.
I februari fotade jag inte så mycket, jobbade däremot desto mer. Den lilla fotografering jag han med fick bli om kvällen/natten. En kväll gick jag till järnvägsstationen för att testa att fota lite ljus och färg. Lite andra kvällsbilder från februari.
I mars åkte jag och barnen till Abisko. Andra vändan i år, hade varit där i januari ensam oxå och tagit det lugnt innan jobbet skulle dra igång på allvar. Barnen var 11 och 12,5 år och i vanliga fall bruakr de slåss och skrika åt varandra efter max 2 minuter i samma rum. Men här uppe betedde de sig faktiskt hyfsat mot varandra och jag passade på att ta en bild. Fler bilder från resan.
I april åkte jag till San Francisco med 2 kollegor, vi gick på Microsoft //build. Vi var på Alcatraz och på kvällarna efter konferensen försökte jag hinna med att fotografera. Denna bild valde jag ut för att jag var så stolt över mig själv som vågade fråga om jag fick ta ett porträtt. Önskar bara att jag hade flyttat honom en bit från det vita strecket. Fler bilder från resan.

I maj drog sonens fotboll igång (skjuts hit och dit för matcher) och jag hade massor att göra på jobbet så jag han knappt fota något. En dag åkte jag och satt under en bro och tittade på solnedgången och fotade, en del solnedgångar från strandkanten hemma blev det oxå men jag valde ut en dagsbild där jag tog mig tiden att lägga mig i gräset/barren under tallen och väntade på vår igelkott när den kom och åt.

I juni åkte jag till Muddus nationalpark med Johanna, Anders, Fredrik och Mattias. Jag hade tänkt att fota loss rejält men av någon anledning fanns inte riktigt inspirationen på plats men en bild som symboliserade hur skönt vi hade på resan valdes ut. På kvällarna hade vi nämligen fina solnedgångar över den lilla tjärnen bredvid våra tält. Fler bilder från turen.

I juli verkar jag ha haft noll inspiration och jag hade säkerligen en del att göra på jobbet oxå för jag hittade endast ett foto med kameran från hela månaden. En solnedgångs/uppgångsbild i regn tagen kl 00:31. Jag jobbade i juli eftersom jag skulle åka iväg till Spanien i augusti. Ute var det galet varmt minns jag.

I augusti drog jag iväg till Spanien för en ny caminovandring, var borta i 16 dagar, 2 resdagar, 11 vandringsdagar och 3 slappardagar i Santiago de Compostela. En av mina anledningar till att gå sträckan jag gick var att jag hade sett ett foto från denna plats och ville se det i verkligheten. Önskar att mitt foto kunde göra platsen rättvis men den är vackrare när man står där. Fler bilder från vandringen.
I september åkte jag till Aktse med Johanna och Anders för att gå upp på Skierffe och titta ner i Laitauredeltat. Jag hade turen att även få se ett fantastiskt norrsken. Bilden jag valde är en av mina favoriter från den turen, älskar färgerna i denna detalj av deltat. Har den som bakgrundsbild på jobbdatorn. Vi hade fantastisk tur med vädret. Fler bilder från turen.
I oktober arbetade jag GALET mycket, alldeles på tok för mycket. Men naturen var snäll och gav mig lite show om nätterna så jag fick något att fota och jag kunde rensa tankarna med det. 2014 har varit ett fantastiskt norrskensår. Norrsken nästan varje klar natt sen i september.
I november åkte jag tillbaka till Abisko igen, behövde lite lugn och ro efter den galna oktober, Snön låg som ett tunt täcke och jokken var delvis frusten och i sjön var det lite is ut en bit. Jag hade fantastiska dagar och nätter. Norrsken, möten med människor från hela världen, samtal, en middag med en man jag aldrig träffat förut men som det kändes som jag känt hur länge som helst. När jag var ut på isen hittad jag en fastfrusen gren, lade mig på mage och såg att den ramade in ett av mina favoritmotiv, Lapporten. Fler bilder från Abiskobesöket.

December var en månad som gick tokfort, vet inte vad som hände. Gjorde inte så mycket och vips var det jul. Norrsken nästan varje natt och med ett nyinköpt objektiv var jag ju bara tvungen att testa en hel del. Kunde inte välja bild så det fick sambon göra. Julen firades hemma i lugn och ro ensamma och på nyår har vi gäster, 2 vuxna och 3 barn. Lugnt. Har inget album med bara norrskensbilder från december men de ligger längst ner här.


Inga kommentarer: