12 juli 2016

Dag 194 - Sommarvärme

Idag har det varit galet skönt ute. Igår kväll kollade jag vädret och då sa prognosen att det skulle regna idag så jag valde bort att ta cykeln till jobbet som var min tanke. Satte klockan på sen ringning och vaknade till en helt strålande dag. När jag körde mot Luleå var det 18 grader och helt vindstilla. Helt perfekt cykelväder. Nå ja det fanns ju en chans att jag skulle få se på film idag så det var ju på så sätt bra att jag hade bilen. Men det kom senare ett meddelande om att film inte hans med idag.

Fixade växling till euro idag på Forex, de kör med rejäl skrämselpropaganda där om att man skall växla in mer och inte använda kortet utomlands. Särskilt inte i Spanien där det varit mycket skimming. Hon tjatade verkligen. Försökte förklara att jag skall vandra, har bara kläderna jag har på mig och grejer i en ryggsäck med mig och bor på boenden med ibland 100 andra i samma rum. Det hjälper inte att jag sprider ut mina pengar. Snor någon min ryggsäck så får de ändå med sig det mesta av mina tillgångar i så fall (för bära alla pengar på kroppen vill man inte riktigt heller om man har tokmycket med sig). Det hjälper ju inte att pengarna ligger i olika fack i ryggan.

Efter jobbet tog jag mig en tur på stan. Gick in på en frisersalong och bad att få håret toppat. Över 500 fattigare, och 5 cm kortare hår (det var rejält slitet) med hollywoodlockar gick jag sedan ner till Södra hamn och satte mig i solen en stund. Passade på att fotografera några volleybollspelare på Södra strand. Blev lite rörig bild tycker jag. Träd och hus i bakgrunden. Kanske hade den också mått bättre av lätt sepiatoning? Fotografera i starkt solljus är krångligt.
När jag kom hem såg jag med bestörtning att firman som grävt för vår fiberkabel inte direkt har ansträngt sig för att lägga tillbaka jorden snyggt. Det ligger jordhögar på gräsmattan, de har gått i/kört med minigrävaren på jorden de nyss lagt tillbaka så den åkt ner och bildat en grop. Det ser för jävligt ut. Jag kan förstå att vi får fixa till ytan, så gräs osv men att allt de grävt upp hamnar hyfsat jämt i hålet igen hade jag förväntat mig. Syns inte riktigt på bilderna hur det ser ut i verkligheten. Men nu har vi i alla fall en fiber fram till väggen.

Inga kommentarer: