07 september 2015

Dag 250 - Norrsken i mängder

Aptrist dag på jobbet men trevlig lunch med Mattias. Efter jobbet var det bara att stressa iväg till Tallvallen i Sävast för att sälja fika på P-01:s sista match för säsongen. De var redan ohotade som seriesegrare och verkade lite loja på plan idag. Men så gjorde Svartbjörnsbyn 2 snabba mål (som målvaktsmamma är det skitjobbigt) och istället för att bara rycka på axlarna med ett "vi vinner ändå" så såg det ut som om kämparviljan tändes och de lyckades peta in ett eget mål för att sen strax innan slutet av matchen göra 2 mål till och därmed gå obesegrade ur
Div 4:11 Höst Pojkar Grupp A. Jätteroligt för våra grabbar!

Lånade en bild från lagets webbsida, tror fotografen är Linda Roast.
Stod och sålde fika med den andra målvaktens mamma och vi är ju alltid lite extra fokuserade på målvakternas räddningar och insläppande av mål båda två. Tyckt lite synd om andra målvakten som jag känner eftersom han är målvakt i handbollslaget. Han spelade riktigt bra och efter matchen var hans lag rätt sura över att de hade förlorat och ingen ville ha det fika vi alltid bjuder på förutom han. Fick klappa om honom och berömma för bra spel.

När jag kom hem så gjorde jag och Herman vår jägarvila och vår planka (1 minut och 20 sekunder idag) och vid 22-tiden skulle jag äntligen få äta lite mat. Sprang förbi datorn medan bröden rostades, kollade twitter, då såg jag "aurora alert", kollade ut och tog en testbild och himlen exploderade!  Slängde in pålägget och bröden i kylen. Fotade först från fönstret och från balkongen (satte upp båda kamerorna) men sen insåg jag att bäst bilder skulle jag nog få nere vid sjön så jag drog ett par träningsbrallor ovanpå jeansen och en tjock jacka på mig och kutade ut med båda kamerorna. Den ena fick stå och autofota (nackdelen är att den då bara tar jpg och inte raw vilket jag kom på typ halvvägs in på kvällen och nu när jag kollade upp det skall det gå att ändra) och blev flyttad lite på då och då medan jag sprang omkring med den andra kameran och svor över att det lilla stativet inte har ett ordentligt stativhuvud. Måste nog köpa mig ett stativ till. Norrskenet var helt magiskt, det var förvisso bara grönt och lila/blått men det omringade mig. Blev helt stirrig och visste inte var jag skulle fota. Tillslut fick kamerorna stå en stund och jag bara stod och njöt av spelet på himlen. Det är tillfällen som de som jag vill kunna tacka en högre makt. Det lugn jag kan känna inombords när fotoivern lagt sig, jag hör vattnet klucka mot stranden, fiskar hoppar och norrskenet sansar över himlen är nog det samma som många känner under religiösa stunder i kyrkan.
Resten av kvällen har gått åt till att redigera bilder från lilla kameran, stora stå fortfarande och fotar nu i fönstret igen eftersom det kom en ny "aurora alert" på ännu starkare storm. Vill ju inte missa något. Dagens bild fick bli denna gröna, gillar hur även sjön är grön.

Har även passat på att njuta av Mia Stålnackes fantastiska bilder. Jag vill också bo i Kiruna!


Det blev ingen promenad idag :-/

Inga kommentarer: