21 september 2015

Dag 265 - Konferensdags

Fick kliva upp galet tidigt för att hinna göra mig i ordning och promenera bort till Guldfågeln Arena. Det var 5,38 km dit. En trevligt morgonpromenad i fint väder som förvisso blev sämre under promenaden. Det duggade en liten stund. Men det var bara skönt.

När jag väl kom fram var det dags för Atea IT-arena vår seminarieroadshow som går på flera orter i Sverige. Jag var där för att ta hand om våra demo så att de rullade och bemanna montern när den andra personen höll sin föreläsning.

Jag var rätt svettig efter promenaden men jag hade tagit med mig kläder att byta till så först in på toa och blaska av mig och byta om. Sen frukost som för alla bestod av en rätt stor baguette medan jag fick en liten liten smörgås. Påpekade att bara för att man är allergiker så är man inte bantare. De tog åt sig av kritiken.

Jag lyssnade på Charlotta Ungerth, vår CIO prata om digitaliseringen och vilka krav den ställer på IT-avdelningen. Intressant att lyssna på då jag delar uppfattningen att IT-avdelningen finns till för verksamheten och skall se till att ha en plattform som verksamheterna kan bygga sina tjänster på.

Dagen flöt fram rätt snabbt och jag fick inte sitta ner på hela dagen mer än 10 minuters lunch. Var dock ganska hungrig för jag fick inte speciellt bra mat och vid fika så fanns det sällan något för mig.

När jag satte mig på golvet för att lyssna på den avslutande huvudtalaren så höll jag på att somna (kanske mest av trötthet men också för att mjukvarubaserad lagring inte riktigt är favoritområdet). Lyssnade inte klart utan gick och hjälpte till att packa ihop vår monter innan jag styrde stegen via en geocache utanför arenan mot flygplatsen igen.

Jag följde först en väg och redan på morgonen hade jag tittat ut över fältet vid vägen och gillat vyn. Nu tog jag chansen att fotografera den. Det fick bli dagens bild.
Svängde sedan av in på en grusväg och gick genom ett härligt öppet landskap med ängar och åkrar. Jag fick samma känsla genom kroppen som när jag är på långvandringar. Ren lycka och när vinden blåste genom håret stod jag stilla en stund och njöt. Tog en bild också för att minnas den känslan.
När jag kom fram till flygplatsen plockade jag en geocache och sen hade jag nästan gått 5 km så jag gick ett varv på parkeringen efter att ha fotat en härlig öppet landskap bredvid. Sen hade jag gått 5,01 km.
Ville äta på flygplatsen men det enda glutenfria de hade var biskvier så det fick bli en sådan, en banan och en kopp te för att i alla fall klara mig till Arlanda. Hade ett trevligt samtal med 2 män från en av våra partners på flygplatsen. Sov på planet och på Arlanda han jag precis bort till Joe & The Juice och köpte mig en "gluten reduced sandwich" det betydde glutenfritt bröd men sen grillad i samma grillar som glutenbröd och sen slängd på en mjölig skärbräda. Det där sista hade de lätt kunnat undvika genom att lägga ett papper emellan.

På flyget somnade jag igen och när jag kom till Luleå Airport var jag hyfsat pigg men inte pigg nog för att minnas var jag hade parkerat. Trodde ett tag att bilen var stulen när den inte stod där jag trodde att jag hade lämnat den. Fick leta länge innan jag hittade igen den bakom en stor SUV.

Körde hem och väl hemma var det bara att köra jägarvila och planka med Herman. Jobbigt. Sen hopp i säng.

Inga kommentarer: