10 september 2015

Dag 253 - Halvinspirerad

Klev upp klockan 4 och tog in kameran som stått ute under natten i jakten på norrsken. Den verkar ha lyckats fånga lite av showen som var när jag sov.

Gjorde mig i ordning och packade det sista innan taxin kom 04:30. När vi hade hämtat nästa person så kom jag på att jag hade glömt laddarna till telefonerna hemma suck. Det fick bli en dag med en mobil avstängd och den andra i flightmode. Gjorde ju inte så mycket när jag ändå skulle vara på konferens hela dagen.

Halvslumrade i taxin trots andningssvårigheter, blir galen när jag får rökade taxichaufförer särskilt när jag uppgett att de skall vara rökfria. Det hjälper inte att de äter halstabletter deras kläder stinker ändå.

Fick kämpa med att hålla mig vaken på flygplatsen och när jag väl var ombord hälsade jag på några kollegor innan jag somnade innan start. Sov hyfsat bra hela vägen till Stockholm och kände mig lite piggare när jag kom fram. hade taxi som väntade att ta mig till Kista.

Microsoft Partner Day var sisådär, en del pass var helt oinspirerande, jag trodde att de skulle rikta sig till oss som partners. Ge oss tips och idéer på hur vi skall bära ut Microsofts budskap till våra kunder men det kändes mer som kundsäljpresentationer i vissa fall. Ett föredrag handlade inte det minsta om det som stod på agendan och var så oinspirerande och ostrukturerat att jag höll på att somna, men han hade sagt i början att han skulle ta upp ett kundcase som verkade intressant så jag höll mig vaken. Kundcaset beskrevs aldrig. Men sessionen om Azure efter den var riktigt bra. Många case, små korta filmer och användarnytta. Det gillar jag.

Tyvärr krockade den sessionen men den enda andra session jag verkligen hade velat gå på.

Stefan Hyttfors - "Futurist" är alltid rolig och intressant att lyssna på. Bra
föreläsning om nya affärsmodeller. Sen höll en från MS DX en bra presentation som var av intresse. Maten var en katastrof för mig som allergiker, vid frukosten fick jag en liten macka som var helt ok men efter det var det bara kaos.

På lunchen fick vi ett glutenfritt bröd som hade kunnat användas som kanonkulor och trots att vi var flera som anmält laktosintoleras fanns inget laktosfritt smör/margarin. Trodde de på allvar att vi ville äta de stenhårda brödet utan något på? I övrigt var det lite kallskuret kött och en potatissallad, pytteliten portion men den smakade helt ok. De "normala" gick och hämtade mer bröd för att bli mätta.

Vid fikat hade "normala" käkat upp våra glutenfria bullar och tagit de laktosfria smoothies eftersom det inte fanns någon info om att det var specialkost. Stackare de måste tyckt att det var äckliga bullar. De "normala" fick även en macka men vi fick inget sådant.

På minglet så fanns det 3 sorters tilltugg till bubblet (som i mitt fall var Loka naturell eftersom det var det mest spännande de kunde komma på som alternativ till vad du alkoholmänniskorna hade i sina glas) men bara ett tilltugg var glutenfritt. En laxröra av något slag som låg på en sked (den var full i koriander så jag var glad att jag bara tog en). Kunde ju inte direkt roffa åt mig 3 skedar.

Var så sjukt hungrig när jag gick därifrån. Men jag kom också därifrån med bra kontakter inom MS som jag kommer nyttja för mitt arbete. Ser liten ljusning på en jobbgrej jag brottas med. Han även med att prata med kollegor från andra orter. Alltid intressant att höra deras syn på saker och ting.

Stannade till och fotade dagens bild (kan ju inte ha norrsken varje dag och dessutom ligger alla norrskensbilder på hårddisken hemma i Boden och är inte med här i Kista). Scandic Victoria Tower fick duga idag.

Sen tog jag en promenad till lägenheten, 2 km. Sa hej till de andra som bor här i natt. Promenerade tillbaka till Kista galleria och handlade mat på ICA och gick sedan en liten omväg tillbaka till lägenheten så jag fick mig i alla fall 5 km totalt idag.

Jag åt yoghurt, müsli och knäckemackor med skinka, tomat och potatissallad till middag medan vi kollade på tv och YouTube-videos och pratade musik. Mycket trevligt. Tidigt i säng.

Inga kommentarer: