02 december 2005

Kan inte män säga nej?

I gårdagens Expressen kan man läsa angående Mikael Persbrandts otrohetsaffärer:


Har han inget eget ansvar?- Det är tjejerna som jagar honom. Det är väl lätt att frestas om det är
snygga tjejer. Säg den kille som inte tar chansen om han får den, säger Jan
Rendle.

Ibland undrar man ju undra om män inte kan ordet nej (med tanke på mitt raljerande om velande karlar häromdagen) men jag har svårt att dra alla män över en kam och jag tror definitivt män kan säga nej till exempelvis sex.

Tror Jan Rendle själv på det han säger? Anser han att män är så svaga i sin egen vilja, vett och förstånd att de inte kan motstå en flirtande tjej? Ligger hela ansvaret för om man hamnar i säng hos tjejen? Skall hon först ha tagit reda på om det är ok att flirta med denna person. Nä gud så trist världen skulle vara i så fall.

Jag flirtar gärna och ofta men det betyder inte att jag vill hoppa isäng med personen och på den tiden som jag var fri och obunden och kunde ha hoppat i säng med vem jag ville så förutsatte jag att männen kunde säga nej. En och annan med förhållande har säkerligen landat i min säng men det är ju egentligen inte mitt problem. Sen så har jag flirtat med de som haft förhållanden och sedan sett till att det stannat där just för att de har ett förhållande (men då har det ofta handlat om personer där jag känner båda parterna).

Alla måste ta sitt eget ansvar för vem de gör vad med och det går inte att skylla på att hon var sexig, snygg, villig, frågade snällt osv... Jag drar otäcka paralleller till våldtäksmål där mannen fråntas ansvaret för att tjejen varit lättklädd, har en lång sexuell historia bakom sig med flertal partner osv...

Hoppas jag aldrig mer behöver läsa de argumenten någonsin.

6 kommentarer:

eatfrog sa...

Saken är väl den att ungefär alla män är trogna för att inte göra sin respektive ledsen. ;-) Kanske är svårt att säga nej ibland när man egentligen vill. Kanske blir ännu svårare när man druckit några öl och är ensam nånstans. Inte för att försvara Perra men men.

Béatrice Karjalainen sa...

De som inte har några respektive då? Saknar de därmed helt möjlighet att säga nej?

eatfrog sa...

Det ska nog till att kvinnan/tjejen är riktigt ful då.

Béatrice Karjalainen sa...

Efter lite alkohol kan ju även det lösa sig enligt aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,736684,00.html

Men jag vägrar fortfarande tro på att män saknar möjligheten till att säga nej.

Anonym sa...

Hej Bea (long time!)
Jag har skrivit om denna offermentalitet som så ofta sågs hos kvinnor förut. Är män det andra könet nu?

anwigr sa...

Klart vi män kan säga nej. Ibland tror jag att vissa män väljer denna förklaring bara för att det är enkelt och man därmed inte behöver ta något ansvar (samma gäller din parallell till våldtäckter och förklaringen "tjejen får skylla sig själv när hon går klädd i kort-kort").