13 december 2006

Lussefirande

Lucia började mysigt, när jag skulle åka till förskolan med barnen så var det marschaller längs med hela vägen. Jättemysigt. Tydligen var det marschaller längst med alla infartsvägar till stan.

Idag har jag avverkat 3 Luciatåg. Först på äldsta sonens avdelning, sen i Aurorum och slutligen på lillemans avdelning på förskolan. Många lussebullar har det blivit :-) Men på Lucia får man äta hur många man vill så jag och sambon skall fika lite bullar och glögg när ungarna lagt sig.

Hur många lussekatter och luciaåg har ni avverkat idag?

Musikaliskt var de tre Luciatågen helt olika, på storkillens avdelning sjöng de bara de vanliga Luciasångerna och på det där charmiga barnsångssättet. I Aurorum var det en skönsjungande kör som dock verkade ha lite svårt att starta en låt samtidigt. På minstingens avdelning så sjöng de några sånger som var helt nya för mig och det var lite kul.

Andra bloggar om:

1 kommentar:

Anonym sa...

1 luciatåg, äldsta dotterns kanske sista. Niondeklassare. Dottern spelade fiol ihop med en tvärflöjt, klarinett, piano och gitarr. Mycket vackert.

0 lussebullar. När barnen väl kommit upp till skolåldern blir det mindre av bägge varor men då värdesätter man dem desto mer