Receptet (och bilden) kommer från Arla.se
Ugnsstekt fläskfilé får god smak av salami och tomater, gott med pasta eller klyftpotatis.
Ingredienser
4 portioner
1 fläskfilé, 500-600 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
50 g salami i tunna skivor
6-7 st marinerade, soltorkade tomater
2 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Salta och peppra köttet. Bryn filén i smör i en het stekpanna. Skär djupa skåror i köttet med ca 1 cm mellanrum. Lägg en vikt salamiskiva och en bit tomat i varje skåra. Lägg köttet i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde och tomatpuré och häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med smörfräst spenat och kokt pasta eller klyftpotatis.
Jag brukar ta något lättare än vispgrädde och använder soltorkade tomater som inte är inlagda i olja utan någon vattenbaserad inläggning, de är minst lika goda. Det blir fett nog från salamin (men man kan ta Scans magra salami). Vi brukar göra rosmarinspotatis till.
Rosmarinpotatis
Ingredienser 4 portioner
8-10 stora potatisar
olivolja
salt, peppar
2 tsk rosmarin
Skala potatisarna och skär dem i tjocka skivor. Lägg dem en stund på hushållspapper så de blir lite torrare. Lägg över i en ugnsfast form Pensla dem med olivolja och krydda över. Grädda i ca 25 minuter i 200 graders ugnsvärme.
Andra bloggar om: recept, fläskytterfilé, fläskfilé, mat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar