16 december 2006

Magdans skall vara sensuell inte porrig

De senaste dagarna har jag fått frågor om hur workshopen med Katja Lehto i slutet av oktober var så jag passar på att svara här. Den var helt underbar. Vi hade jätteroligt och Katja är både inspirerande och duktig som instruktör. Dessutrom fick vi en koreografi som var lagom utmanande i svårighetsgrad och jag lärde mig en massa nytt. Så ni som har chansen att ta lektioner för henne gör det. Hon är ju gravid just nu så passa på innan hon är hemma och snusar bebbe ett tag.

Jag var grymt impad av hennes magrullningar som var helt perfekta trots den stora kulan mitt fram. Undra om bebben fick massage där inne :-)

Trillae in på Samiras blogg idag och hon tipsade om magdansfilmer på YouTube. Jag blev precis som hon sittande en stund för att titta på både bra och dåliga magdansare. En som Samira tipsade om och klassificerade som duktig tyckte jag inte själv om alls. Den var för utmanande, magdans skall vara sensuell, lockande, mystisk och eggande men inte "se på mina tuttar, och min rumpa" och jag tyckte den danskerskan var lite väl uppenbar i sina försök att locka männen. En riktigt bra magdanserska får det även att pirra i kroppen på en hetrosexuell kvinna ;-)

Seherezada en grupp kvinnor som dansar enskilt och tillsammans, kanske mst rolig om man gillar att studera gruppkoreografi. Tyvärr förstörs den lite av den otroligt sliskiga porrfilmsliknande musiken.


Original SHIK SHAK SHOK en ensam jätteduktig magdanserska dansar till den klassiska Shik Shak Shok. Kolla hennes höfter. Jag blir grön av avund.

bellydance Hon har lite stela armbågar och skulle väl gärna få le lite mer men hon har bra isolering av musklerna och ger mig otrolig lust att testa på lite "moves".

/Bea som nog måste lyssna på lite glad arabisk pop :-)
En rätt så dålig film

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: