12 januari 2020

#beas365project2020 - En annan sorts ljus

Idag gick jag ut medan solen sken. Hade med mig stativ och kamera. Skulle gå in till stan men valde en rejäl omväg för att hitta något att fota. Stannade vid Bodån och satte upp stativet, monterade kameran. Då såg jag att luckan till minneskortet var öppen. Men vad fan. Och då kom jag ihåg hur jag igår hade lagt kameran på väskan efter att jag plockat ur kortet och satt det i datorn och tänkte. Jag borde inte lägga den på väskan utan kortet. Äh jag ser ju i morgon att luckan är öppen. Nope det gjorde jag inte när jag stressade iväg innan solen skulle gå ner. Dessutom var min lilla behållare med alla extrakort i den andra jackan som jag först hade tagit på mig (de skall egentligen ligga i ryggsäcken). Men den jackan insåg jag skulle bli för varm så jag bytte och glömde flytta behållaren. Men ett extra batteri hade jag minsann stoppat på mig. Föga hjälpte det.

Fortsatte in till stan. Tog en macka på Opalen. Gick hem en kort väg. Stoppade i kortet i kameran och tog en sväng med bilen tillbaka till Bodån innan solen skulle försvinna helt, det blev en annan sorts ljus än vad jag tänkt mig men inte dåligt. Gillar grenarna i förgrunden. 
HDR av 3 exponeringar för att inte få utfrätt himmel och ändå lite ljus i de mörkare partierna
Sony a7rII, Tamron 28-75,  54 mm, ISO 100, f/9, 1/50 + 1/13 + 1/5 s
Sen åkte jag och handlade dagens middag. Hade fler bilder i huvudet idag men de gick oxå om intet. Bättre lycka nästa gång jag kan vara ute och fota i solsken. Vilket tyvärr lär dröja för nu börjar jag jobba igen efter 3 veckors ledighet. 3 väldigt långa veckor känns det som. 

Inga kommentarer: