30 januari 2020

#beas365project2020 - Insidan

Idag var vi på teater. Hermans klass hade satt upp en teater på svenskan i skolan. Den handlade om litteraturhistoria. Herman spelade huvudrollen som sig själv. Han vaknar upp med underliga drömmar och känner att han måste ta reda på vad de betyder när de hela tiden återkommer. Han kontaktar trollkarlen Marre som tar med honom på en resa i tiden där Herman får se alla storheter han varit under tidigare liv. Vi fick nedslag i många tidsepoker och stora verk uppblandat med lite pubertal humor. Vi fnissade en del åt de små sketcherna.

Jag och Henrik hade promenerat till skolan och då hade vi vinden och snön i ryggen. Att promenera hem igen var inte alls lika roligt. Jag hade fotat lite på teatern så jag kånkade dessutom på ryggsäcken och stativet (hade tänkt fota på vägen hem om jag inte fått några bra bilder på teatern och det fick jag inte riktigt men det gick ju inte fota i skitvädret).

Väl hemma aningen stelfrusen fick jag plocka fram en av tulpanerna jag köpte häromdagen och titta in i dess insida. Vet inte hur många tulpanbilder jag har nu :-) Fick återigen använda mitt objektiv som är till gamla kameran och fick därmed x1,5 i crop. Måste ta tag i det där inköpet av nytt makroobjektiv men måste bestämma brännvidd jag vill ha. Det här motsvarar  45 mm på min fullformatssensor. Belysningen var mobilens ficklampa.

Vad har ni för makro? Vad använder ni det till?

Sony a7rII, Sony 30 macro, 30mm, ISO 100, f/11, 2 s

Inga kommentarer: