09 januari 2020

#beas365project2020 - Färgglatt, så kallade cirkusfärger

Behövde ta mig ut idag efter att ha suttit inne och jobbat i flera dagar. Skulle ju bara jobba lite och vara ledig mycket. Blev liksom tvärt om. Men men fick iväg dokumenten som behövs till ett möte på måndag så strax innan 2 kunde jag fara mot Luleå. Fick syn på pärlemorsmoln på vägen in mot Luleå. Stannade på Tuna för att försöka fånga dem men hamnade i helt fel vinkel, färgerna bara försvann. På väg in till stan var de väldigt vackra och såg folk stå med mobiler lite här och var.

Stannade nere i Södra hamn då jag antog att så här en dryg timme efter solnedgången skulle det möjligen kunna finnas gult fint ljus och en massa is. Jodå is fanns det och gult ljus samt några få pärlemorsmoln som nu var knallrosa. Och då menar jag chockrosa/cerise. De såg helt fejkade ut. Blev en bild med kranen. Hade lite för kort slutartid så jag fick ljusa upp en del.

Tog två bilder, denna hade bra himmel och fin is men den andra hade bättre ledande linjer i isen, man ser mer av kurvan men molnet bakom kranen hade blivit helt vitt och de andra dragits ut. Så är det när himlen ändras snabbt då kan man inte alltid lyckas med ändring av vinkeln.
Sony a7rII, Tamron 28-75,  34 mm, ISO 100, f/8, 0,6 s

Inga kommentarer: