15 januari 2020

#beas365project2020 - Frostiga reflektioner

Efter dagar med grått och slask var det idag fantastisk dimma på eftermiddagen strax innan solnedgång men jag kunde inte smita ifrån jobbet för att gå ut en sväng med kameran. Fick istället hoppas på att dimman och kommande minusgrader skulle ge frost. Och när jag väl körde hem från jobbet kunde jag ana vitt i träden. Så jag tog bilen bort till Björnsundet, efter att ha hämtat Henrik på jobbet och ätit middag på Mc Donald's, där det finns chans till öppet vatten och reflektioner samt att jag vet att det finns bra lampor där.

Fick jobba en del med att hitta rätt exponering för att få lite ljus i himlen men inte överexponerad snö. Gillade att vassen/gräset stack upp och var gula för att bryta av lite. Lade på lite mer rosa ton än vad det var när jag stod där. Då var världen tämligen svartvit. Eller rättare sagt mest svart för det är sjukt mörkt när man står ute på isen här. Drog även upp lite blått i himlen. Hade gärna sett att trädet fått lite mer ljus på sig upptill men jag kan inte riktigt styra över gatubelysningen tyvärr.

Velade en del om jag skulle beskära bort trädet till vänster eller inte och därmed få lite mindre av vattnet nertill. Eller kanske bara beskära om i 4:5 istället för som här 5:7 (för mig ett ovant format). Från början vann 5:7 men det var nog för att jag hade skurit bort trädet till vänster i 5:4.

Jag fastnade för att ha kvar trädet till vänster då det ger lite djupkänsla, utan blev det så platt. Men då var det det där med formatet. Jag velar fortfarande. Här får ni därför båda tills jag bestämt mig helt :-) Kanske är det lite för mycket vatten i den första trots allt. Vad säger du?
Sony a7rII, Tamron 28-75,  52 mm, ISO 100, f/5,4, 25 s

Inga kommentarer: