12 november 2005

+Magdans -Städning

Idag hade jag tänkt att städa men det blev inte så mycket med det. Så nu vet jag vad jag har att göra i morgon. Det får bli till att stoppa någon städvänlig musik i MP3-spelaren och sen skärma av mig och tokstäda. Ungarna kan man säkert få lite hjälp av om man ber snällt. De gillar att dammtorka mm. Kanske lite arabisk musik kan fungera.

Idag på danskursen började jag undra om jag inte varit arab i tidigare liv, det kändes hur naturligt som helst att ståt där och rulla höfterna och musiken var så medryckande. Vi fick prova lite höftrullningar, höftvickningar, gå och rulla höfterna samt snurra runt medan höfterna rullade. Nästa gång skall vi påbörja en koreografi, skall bli kul att sätta ihop en helhet. jag måste bara komma på hur jag skall få med mina orangutangarmar.

Det var så mycket lättare att dansa med något knutet om höften jag körde med min halsduk och sen fick i prova pengabälten och sjalar med mynt på och man hittar rytmen lättare med dem på tyckte jag. Så jag surfade snabbt till www.ebay.com när jag kom hem och hittade en som sålde höftskynken för magdans. Beställde ett som hade en auktion som gick ut idag, då är det ju större chans att det hinner komma till nästa lördag men jag tror nog jag kommer få vänta en vecka till.

Vill ni se lite magdans rekommenderar jag Yasmina's Joy of Belly Dancing och vill ni lyssna på arabisk musik kika in på Video Arab.

Håller du på med magdans, tipsa mig gärna om bra musik och videoklipp at kika på. Här skall det övas hemma :-)

och bilden på höftskynket kommer från auktionen jag vann. Bilden på magdanserskan är från http://www.shira.net/ men är ritad av Me'ira.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag rekomenderar att du surfar runt bland olika kända dansösers hemsidor, där brukar man hitta de bästa videoklippen tycker jag.. Jag kan starkt rekomendera Orit Maftsir från Israel, hennes hemsida hittar du här:

http://www.bellydancer.co.il/index.aspx

En av de absolut mest underbara dansöser jag sett (även om jag inte sett henne dansa live). Ha det gott och dans apå! ;)

Anonym sa...

Kolla denna, hon e grym, like skum koreografi möjligen men en mycket häftig dans.

http://www.metacafe.com/watch/137277/belly_dance/

Ha ré/O.