06 november 2005

+TV-tittande -Powerstrike Impact

Idag söndag så var Vincent iväg på kalas utan föräldrar, min lillkille har blivit stor. Han var där i 2 timmar och under tiden passade jag, Henrik och Herman på att fara till stan och fika och köpa vantar. Tror Herman tyckte det var skönt att få all uppmärksamhet för en gångs skull.

Söndagar brukar jag ju köra Powerstrike Impact men det kändes lite för nära inpå sjukhusbesöket, har även varit lite svajig idag. Brukar dessutom alltid träna i linne och vad skulle de tro om de såg min ena arm där det är alldeles mörklila och en massa stickhål? Lovade Ida på jobbet att jag inte skulle fara iväg oxå och man kan ju inte bryta ett löfte. Lade mig i sängen för att läsa medan bastun blev varm men blev på tok för rastlös så jag bytte om och tog mig en promenad. Stadsrundan som normalt tar ca 55 minuter tog 70 idag vilket betyder att jag verkligen tog det lugnt. Hade på mig pulsmätaren för att hålla lite koll men efter 30 minuter och 53 sekunder fick den en knäpp och hängde sig, displayen visar bara det som den visade just då och det händer nada när jag trycker på knapparna. Måste lämna in den. Gahh, jag som blivit beroende av klocka igen.

Innan jag kröp ner och försökte läsa så pingade jag nogge och hörde om han var intresserad av filmtittande men nej han var för trött efter festande igår och ville inte riskera att somna på bio. Pingade jalle som förvisso var pigg men hade inte råd att gå på bio. Jag som ville se Wallace & Gromit Varulvskaninens förbannelse idag. Längtade efter lite humor. Såg oxå att Kalle och Chokladfabriken gick för sista gången idag, som matiné hade jag vetat att det var sista dagen hade jag åkt in och sett den själv vid 16-tiden :-(

Det blev i alla fall lite bastu och sen såg jag och Henrik på en film Redemption: The Stan Tookie Williams Story som bygger på en verklig historia. Läste nu på kvällen att 13 december skall han avrättas. Själv är jag helt emot dödsstraff och det är absurt att avrätta någon som uppenbarligen ångrar sina handlingar och faktiskt försökt göra bot. Stanley Williams har ett flertal gånger blivit ominerad till Nobels fredspris, senast i år men nu skall han avrättas 3 dagar efter nobelprisutdelningen (årets pris går till International Atomic Energy Agency& Mohamed ElBaradei). Det är bara Kaliforniens guvernör Arnold Schwarzenegger som kan benåda honom och omvandla straffet till livstid istället men ingen dödsdömd mördare har dock benådats i Kalifornien sedan 1967 så chansen är ju rätt så liten.

Nu på kvällen har jag funderat på en annan sak. Min mor. Kopierar in ett inlägg jag skrev på aff idag:
Pratade med min mormor häromdagen och hos sa något om att min mamma var trött och sliten. Sa att jag inte pratat med mamma sen i somras då vi var nere (jag bor i Boden och mamma i Trollhättan) i augusti så jag vet ingenting. Mormor sa då att mamma i alla fall skulle ringa mig och höra vad ungarna önskar sig i julklapp och Herman i födelsedagspresent. Det känns så menlöst. Hon ringer aldrig för att höra hur det är med dem (oss), när vi var ner senast verkade hon inte speciellt angelägen om att träffa barnen några längre stunder heller. Varför skall hon då lägga ut pengar vid födelsedagar/julen? Samtidigt så känns det konstigt att säga "Jag tycker inte du skall köpa något till dem" när hon väl ringer. Hon verkar ju tycka att det är en lämplig kontakt med de enda barnbarnen. Gahhh vad jobbigt det är med släkten långt bort. Min pappa har i alla fall vänligheten att ungefär en gång i kvartalet svänga förbi här uppe fastän även han bor 120 mil bort. Kan man inte bara säga upp bekantskapen med delar av sin släkt så slipper de känna sig tvingande att handla presenter? Mina barn undrar ibland varför aldrig mormor hälsar på eller ringer. Hon har varit upp till mig 2 ggr på de 12 år jag bott här. Första gången i ett dygn (de mer eller mindre råkade passera) andra gången var hon här i 2 veckor och det var i jobbet.

Frågade på aff om någon visste hur mycket blodvärdet höjs av transfusion och fick svaret av en som jobbar med sjukvårdsuppysning: "Man brukar säga generellt att en påse erytrocyter ger c:a 10-20 upp i värde." Detta ger alltså att mitt värde på 74 nu borde vara uppe i 94-124 men jag fick oxå veta att det transfererade blodet bara håller i ca 14 dagar så tillverkar jag inget eget under den tiden så är jag tillbaka på de låga värdena igen. Läste även på lite mer omB12-brist och blir väldigt nyfiken på vad mitt B12-värde ligger på. Vet inte om det var ett av de prover de skickade till Umeå eller inte eller om det var ett av de prover som snabbanalyserades på Sunderby sjukhus och därmed kom tillbaka ok. Får nog ringa dem i morgon och höra vilka prover som de fått svar på och inte. Gillar inte att vara ovetandes.

Men summa summarum en rätt bra dag idag, fika på stan, god middag (fläskfilé späckad med salami och soltorkad tomat med ris och sås), lite Dig-ins cheese rings till filmen, en helt ok film som väckte tankar, en skön promenad och en härlig bastu. Haft värre söndagar.

Inga kommentarer: