27 november 2005

+Pepparkaksbak -PSI

Det skulle aldrig rymmas en bakåtvänd stol och två vuxna bak så Vincent (4,5 år för er som inte vet) fick åka i bältesstolen. Jag tyckte det var jobbigt som sjuttsingen och lovade mig själv att aldrig mer sätta honom framåt innan det känns bra (undra om den dagen kommer innan han är stor nog att själv övningsköra). Jag är säkert världens hönsmamma men det får jag vara i så fall för jag vill inte att mina barn skall skadas om det egentligen fanns sätt att undvika det.

Väl framme i Sunderbyn fick vi lunch och sen bakade vi pepparkakor, det blev giraffer, bilar, tåg, flygplan (eller spöken som Herman tyckte att de såg ut som) och mer traditionella gubbar, gummor, grisar, hjärtan och stjärnor. Det blev även några Bamse och Katten Jansson, tänk vad de hittar på som kakformar nu för tiden. Lyckades glömma kameran hemma oxå så tyvärr blev det inga bilder på skapelserna annars hade ni kunnat få se min pepparkaksgumma med bröst :-)

Lite senare kom några bekanta till dit och vi åt middag tillsammans, Kerstin är så bra på att laga stek, mums vad gott det var. Ungarna roade sig med att springa omkring och leta Heffaklumpen och leka Star Wars samt spela Lego Star Warsspel på X-boxen. Tänk för bara några år sedan låg de allihop och jollrade på var sin filt alt. byggde med lite klossar medan vi vuxna pratade, nu far de omkring som 4 yrväder och är överallt samtidigt. När blev de så stora?

Våra underbara vänner tar dessutom våra två barn den 15 december så att Henrik kan följa med på mitt jobbs julfest. Barnen skall till och med sova över i Sunderbyn så att vi inte behöver hämta dem på natten. Första gången vi är utan båda barnen samtidigt. Skall bli härligt. Måste fundera ut någon present till Arne & Kerstin som tack.

Nu dags att sova för i morgon bitti skall jag tidigt till verkstaden med bilen, i värsta fall får jag väl ersätta remmen med ett par nylonstrumpbyxor på vägen dit :-) Med lite tur kan jag kanske få fästena på ljuddämparna bytta oxå så jag slutar låta som om jag Kalixtrimmat bilen.

1 kommentar:

lillaEgo sa...

Vi har nyligen vänt Anton och jag måste säga att jag känner mig inte alls bekväm med det. Att övningsköra före 37 års ålder kommer inte på tal!

//lillaEgo aka Bodil(Över)beskyddare