01 november 2005

+Salt&Vinägerchips -Något kul att göra

Då var det åter igen dags för en tråktisdag. Idag var jag mer beredd, visste att den skulle komma och försökte tänka efter vad jag skulle kunna hitta på. Fick ett SMS från Lindex om att deras höstrea nu börjar och att jag som clubmedlem har ytterligare 10% rabatt. Hmm shopping det är alltid trevligt. Men tji fick jag sambon visade inga intentioner att hämta barnen fastän tisdagar brukar vara hans dag (det visade sig sen att han sovit till 12 och därmed behövde jobba in lite tid på eftermiddagen). Men han kan ju få hämta dem i morgon, MÅSTE SHOPPA! :-) Ärligt talat så skulle jag vilja ha en MP3-spelare så det skall jag nog kika på i morgon.

Vincent var stolt som en tupp när jag kom till förskolan han har blivit utvald att läsa tredje versen i deras luciadikt: När tredje ljuset brinner, vi juleklappar syr, och vi bakar kakor och har ett fasligt styr. Han hade fått en lapp att ta hem så vi kan öva hemma vilket vi gjorde efter middagen. Han är riktigt duktig men vi kommer nog få öva varje dag fram till lucia.

Efter barnen hoppat i säng så smet jag faktiskt iväg till solariet och solade 20 minuter. Det är så skönt att ligga där och bara slappa och tänka på ingenting och lyssna på lugna favoriter (det kommer alltid någon gammal låt att bli nostalgisk över). Nu har jag en rätt bra grundfärg, brunare än så här vill jag inte bli. Egentligen trivs jag rätt bra blek men solandet verkar ha positiv inverkan på mitt humör, deppigheten liksom avtar. Så det får väl bli lite underhållssolning då och då för att hålla humöret uppe om inte annat.

Bild från The Drink ShopEftersom sambon bara spelar WoW så har jag inte så mycket annat att göra än att dumsurfa lite på kvällen så det har jag gjort och nyss åt jag 25 gram salt & vinägerchips. Oj oj vad gott det var. Vilken tur att Magnus skickade en påse med 6 småpåsar i annars hade jag lätt tryckt i mig en hel påse nu. Gav bort en liten påse till Mats L på jobbet som dreglade när han såg påsen och Jalle fick en senare när jag skulle gå hem "Till mig?" sa han och tindrade med ögonen. Kul att göra någon glad. Han var definitivt värd en lite gåva efter att ha stått ut med en deppig Bea, visad omtanke går dock inte mäta i gåvor. Alla borde känna minst en person som kan ge dem en klapp på armen, en smekning över ryggen eller en kram när det som bäst behövs eller helt enkelt bara fråga hur det är och mena det. På tal om chipsen så kunde jag inte hålla mig så jag gick in på http://www.englishshop.se/ och beställde mer :-)

På tisdagar är det heller inget bra på TV så det finns nada att göra. Måste nog stuva om i motionsschemat så att tisdagar blir belagda med något så jag slipper på tisdagsblues. Fick några förlag av Git & Nape på aff om vad jag borde göra:

>Varför inte titta på fotboll? Det är faktiskt riktigt roligt om man ger det en chans!
Fotboll, never ever, eller om jag ger det en chans kanske jag skulle tycka det var intressant men jag fattar nada av reglerna och så är det ju såååååå segt. Tror knappastfotbollsfanatikern har lust att sätta mig in i reglerna under pågående match, han skulle bli rätt less tror jag för att inte tala om de andra som kan tänkas vara med och titta om jag ens skulle få vara med.

>Några tjejkompisar som+ vill haka på filmkvällar?
Har faktiskt inga direkt och särskilt inga som gillar skräckfilm

>En kurs du kan börja med?
Nä inga fler kurser, har pluggat i hundra år och har precis bestämt mig för att inte göra det avslutande examensarbetet på MBA-utbildningen jag gått. Visst det finns ju andra sorters kurser men alla höstterminskurser är ju påbörjade redan.

>Börja skissa på kläder och korsetter, tex att du sitter på biblioteket och kollar bilder, skissar, skriver..
Nä, inte min grej och biblioteket i Boden stänger tidigt och lär knappast ha ett överflöd av korsettböcker, tänk på att jag bor i en byhåla. Jag håller mig till att titta på korsetter och köpa lite då och då :-)

>Badhuset varje tisdag, bastu där du kan passa på att ha inpackning och läsa lite i en bok?
Vi har bara äventyrsbad i Boden = svindyrt att gå dit och jag vill heller inte bara gå dit för att basta det kan jag lika gärna göra hemma och jag kan inte simma på tisdagar för kroppen måste få vila en dag i veckan (tränar något alla andra dagar)

>Baka tillsammans med någon väninna, hjälps åt att handla ingredienser och så har ni fikabröd i frysen för en vecka framåt..
Det var ju åter det här med väninnor då. För att baka krävs det ju dels att man har någonstans att vara, de kvinnliga bekanta jag har har alla barn och då kommer man liksom inte ifrån familjelivet ändå. Fylla frysen med fikabröd är inte så smart då jag precis har ägnat mig åt att gå ner 13 kg och vill behålla min nya vikt samt att sambon har sisådär 20-30 kg kvar att gå ner.

Många bra förslag men som synes inget som passar mig, så har ni några bra förslag på vad man kan göra en tisdag, hemifrån i Boden/Luleå så släng dem på mig. Funderar på att återuppta pärlandet men då kommer jag ju inte hemifrån.

Sen måste jag nog fundera på vilken uppfattning mina arbetskamrater har om mig ;-), Mats L på jobbet berättade på lunchen att han hade läst ett reportage i tidningen (Norrbottenskuriren) om "sådana som mig" och i förklaringen till vad han syftade på framkom ord som "fetichistmodeller", "lack, läder & korsetter". Hmmm började definitivt undra vad han hade läst. Han hade något minne av att det handlade om en modellagentur. Klockor började ringa och jag kom och tänka på de som förekommer på Dark Angels foton, foton tagna av Elin Marklund. Väl tillbaka på jobbet var jag ju tvungen att kolla upp vad han hade läst och hittade tillslut artiklen som visade sig vara en intervju med en av modellerna från Nocturnal Models Agency. Förvisso gillar jag stilen men jag är inte nämnvärt i närheten av tjejerna i NMA i snygghet dock så där platsar jag inte. Men det vore kul att höra med Kent (en fotografkompis som tagit bilder på mig förr bla bilden ni ser längst upp) om det inte är dags att på nytt leka i studion (om han nu har någon hemma, han har ju flyttat) det kan man ju göra på en tisdag :-).

Som om det inte var trist nog idag så läste jag just på www.darkangel.se:
HÅLL UT!
Tyvärr måste vi meddela att Dark Angel inte funnit någon lämplig lokal i höst. Men nattklubben återkommer efter nyår med nya tag. Håll ut så länge.

Allting måste jävlas!

1 kommentar:

Anonym sa...

Har ju inga bra tips alls egentligen...mer än att du kan gå till ett internetcafé och blogga därifrån....Då kommer du iaf ut en sväng ;-)))