31 juli 2008

Ett kort kalasbesök



Jag, sambon och barnen plus Vincents kompis A var in en sväng till Luleå på Luleåkalaset idag. Vi såg när Götheborg kom in och lade sig vid kajen. Hon är mastig. "WOW ett piratskepp" lät ungarna i kör och vi skrattade. De tyckte det var kul när båten sköt salut så det rök ur kanonerna. Men mest impade var de av bogserbåten Viscarina som sprutade vatten.

Medan hon lade till vid kajen kom ett JAS-plan och gjorde en kort överflygning, gud vad jag är svag för stridsplan, får gåshud och blir tårögd (eller det kanske var för att jag tittade i solen?).

Det var ett välkomsttal och man vecklade ut vimplar från masterna medan Katharina Fallholm sjöng upphissad i en kran. Besättningen fick mottaga en varm applåd av publiken och kaptenen gick iland.

Sen käkade vi lite och gick till stadsparken där barnen tävlade i Guitar Hero, gick inte speciellt bra för någon av dem men så har de väl totalt bara spelat det i 2 timmar per person hittills. Det var en 8-årig tjej som var helt lysande. Grabbarna fick i alla fall en Guitar Heroväska för bra kämpande. Men medan Herman spelade kom det ett ösregn så det var bara för mig att på snabba ben ta mig till Ångsågen och hämta bilen och sen hämta upp de andra för hemfärd. Genomblöt var jag och frös gjorde jag. I höjd med Sävasnäs vräkte regnet ner så mycket att man inte kunde se vägbanan. När vi kom hem upptäckte vi att vi hade lämnat sovrumsfönstret (som har myggnät) öppet på vid gavel. Regnet hade piskat in och det var en stor pöl på golvet och mina ljuslyktor som står på fönsterbrädan var fyllda med vatten.

Hoppas vädret är bättre i Luleå nu ikväll för de som besöker kalaset. Herman blev lite besviken av den tidiga hemfärden för han ville ha Nordmans autograf, men jag hade ingen lust att gå omkring 2 timmar i ösregn för att invänta det.

Skulle vilja åka in nu ikväll och se bla Cartwall men det är inget kul att gå på festival ensam. Det är sådana här kvällar som den stora ensamheten slår till. Telefonboken känns helt tom.

Får se om det blir något kalasbesök i helgen, vill så gärna se Winnerbäck på lördag. Det vore även kul att få kika inne i skeppet, det är ett vackert fartyg på utsidan i alla fall.

Några bilder från dagen finns i mitt Picasaalbum och i detta bildspel:


Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: