28 juli 2008

Star Wars for Dummies


Tyvärr missade jag föreläsningen Star Wars för Dummies när vi var på Star Wars The Exhibition i Ö-vik så ni kommer inte få några långa utläggningar om hur häftigt det var osv. för jag vet inget om Star Wars.

Dagen efter att jag kommit hem från min hkl-vandring är det dags att vända bilen hemåt. På vägen hem skulle vi passera Ö-vik och med en son som älskar Lego Star Wars men aldrig sett en Star Warsfilm.

Vi berättade inget för barnen innan utan vi sa bara att vi skulle stanna i Ö-vik och äta. Så vi körde upp på Varvsberget för nu skulle jag få äta där. Sambon gick in först medan jag försökte ta mig ur bilen, mina fötter såg ut som om de tillhörde en elefant i storlek. Han kom tillbaka och sa att priserna var rätt så höga 115 kr för en lunch. Jag tyckte att det inte gjorde något, jag var värd att få äta gott och ville absolut inte ha snabbmat. Men när vi precis skulle gå in ringde min mobil. Det var våra kompisar som var på utställningen som nu var klara. De hade biljetter till Jediskolan kl 13 som vi kunde få om vi skyndade oss.

Så det var bara att sätta sig i bilen och fara ner från berget, det var då jag såg det den lilla scenen och bänkarna och insåg att jag inte hade behövt klättra den sista biten upp för Varvsberget 2 dagar innan.

Vi lyckades hitta till parkeringen på berget bakom museet och träffade kompisen som lämnade över biljetterna. Först nu fick barnen veta vad vi skulle göra.

Vägen ner för backen till museet var en plåga och jag som alltid brukar gå 30 meter före min familj var nu plötsligt 30 meter bakom.

Vi fick köa en liten stund men snart var vi inne i MÖRKRET. Alla väggar i museet var svarta, det hängde svart tyg för fönstren, enda ljuset var de spottar som riktades mot objekt samt de tv-skärmar som gav info.

Det fanns massor att titta på, masker, skepp, kläder, husmodeller mm mm. Jag var mest imponerad över de handritade skisserna för klänningar, masker och storyboards.

Det var oxå kul att se klipp ur filmen och sen hur det var gjort. Vi gick på Jedi-skolan och fick se 5 barn ur publiken slåss mot Darth Vader och kejsaren vad han nu heter. Barnen köade över en timme för att få slåss några minuter framför en greenscreen för att bli inklippta i Star Warsfilmklipp. De fotades även med 2 Stormtroopers (dock dockor). De vägrade att fotas med personen som var utklädd till Darth Vader (som förövrigt skrämde halvt slag på mig när han kom uppsmygande bakom och slog på ljussvärdet. Han var en riktigt lång person som gav ett mäktigt intryck). Även några stormtroopers gick omkring på området ibland men vi såg dem bara skymta förbi.

Så har man vägarna förbi Ö-vik och är intresserad kan man alltid stanna till, men jag vet inte om det är värt att åka ner enbart för att se utställningen om man inte är ett stort fan av Star Wars. Men se till att ha hela fötter för att gå upp och ner i trapporna de 4 våningarna kräver det. Och ät gärna innan för en vanlig burgare (förvisso 200 g) kostade 119 kr där inne utan dricka.

Jag gick och irriterade mig på att man inte ägnat mer kraft åt detaljer så som rättstavning, många skyltar var särskrivna och en del saker var direktöversatta så som "Mat och dryck är inte tillåtna i lokalen vid någon tidpunkt".

Vi åkte till Swedbank arena för att se det stora skeppet som de inte hade fått in genom dörrarna på museet men tyvärr kom vi dit strax efter 16 och då hade de stängt.

Lite bilder från utställningen finns här nedan i bildspelet men även i mitt Picasagalleri.








Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: