07 april 2007

Bältesfascisten slår till igen

Jag måste vara totalt skadad av Anslagstavlans manglande om att man måste ha bälte på sig när man åker/kör bil. Henrik brukar skratta åt mig när jag knäpper fast bältet innan jag backar ut bilen ur garaget, för att sedan knäppa loss mig för att gå ur bilen för att stänga garagedörren.

När jag såg klippen från IKEA-reklamen som Expressen skriver om idag var inte sex det första jag kom att tänka på utan, "men hallå varför har hon inget bälte på sig". Men uppenbarligen har expressens journalist annat i huvudet än vad jag har.

Nu verkar inte filmsnutten ligga kvar längre (vilket även inlägget hos deep|edition antyder) eller så är jag kass på att leta så jag kan ju inte få se om det finns någon förklaring till hur det kommer sig att chauffören hoppar bak och lägger sig i baksätet. Kanske står de nu stilla och då behövs ju inget bälte.

Skall vi prata sex och IKEA så är väl den här betydligt mer porrig (om den nu är sann).

Ikea verkar gilla att göra reklam som sätter igång debatter, kanske har de samma träning som GB?


Andra bloggar om: , , ,

Uppdatering: jag upptäckte efter att ha kollat i riggs blogg att filmen visst finns kvar men inte om man har HaparandaTornio som förvalt varuhus då ligger det info på finska där som länken skall finnas. Valde istället mitt gamla varuhus Sundsvall och då fanns länken "Söker du inspiration?" där längst ner.

2 kommentarer:

rigg sa...

Oj, avsaknaden av bilbälte tänkte jag aldrig på! Kanske för att filmen är så retro att det var naturligt att åka bil utan bälte... Eller tittade jag efter annat? ;)

Béatrice Karjalainen sa...

*s* Säger ju det jag är bältesfascist. Du skall höra mig när jag åker bil med andra människor "Inga elefanter i baksätet tack".. osv.

Jag får ofta höra att jag har snuskig fantasi, bara tänker på sex och allt jag säger på jobbet misstolkar folk så snällt så men min bilbältesnoja är visst större när det var avsaknad av bälte som kom upp först i huvudet och inte "hmm men vad gör de egentligen?"