25 april 2007

Det är visst inte bara vad man gör på nätet som kollas ;-)

I Expressen kan man läsa:
I lördags kväll blev Isabel Lestapier Winqvist Fröken Sverige 2007, men i dag tog det slut. Skälet är att hon visat sig i bikini i killtidningen FHM.
- Det orsakade så många rubriker och vi fick för många ögon på oss. Vi bestämde oss för att inte skicka henne till USA. Men hon kan få åka nästa år, säger Panos Papadopoulos som själv är Sveriges baddräktskung.

Så nästa år är bilderna ok eller vad? Hinner folk glömma och så är det bra med det? Förstår inte alls resonemanget.

Hur kan de ha missat att hon varit utvikt (om man nu kan kalla bikinibilder för det, eller var det annan sorts bilder oxå?) när de uppenbarligen hade låtit andra få gå från tävlingen av samma orsak.

Var det det faktum att hon fotats naken (eller vänta nu det var ju bikinibilder) eller var det faktumet att bilderna just publicerades i FHM. Hur hade de ställt sig till bilderna om de hade varit publicerade i ex. en blogg?

Hur kommer det sig att Sveriges baddräktskung motsätter sig bikinibilder?

Råkade nyss slå över till Lustgården på 3:an och ett reportage som handlade om fantasier och man fick följa med en tjej till fotografen där hon tog sensuella nakenbilder på sig själv som hon tänkte ge till sin pojkvän i present samt förstora upp en bild i 1:1 och sätta på väggen bredvid hans plats i sängen.

I reportaget sa fotografen att antalet förfrågningar av tjejer som vill fotas nakna har ökat allt mer och ofta är det just som present till pojkvännen. Det börjar bli allt mer accepterat men samtidigt är det fortfarande lite "förbjudet".

Förövrigt blev bilderna hon tog riktigt riktigt snygga. Jag hoppas hon blev riktigt nöjd med dem.

Själv har jag fotats ett par gånger utan kläder/med rekvisita och många av de bilderna är jag jättenöjd med. En bild hänger i vardagsrummet här hemma och en annan i sovrummet, en är publicerad här i bloggen tidigare. Mina bilder är absolut inget jag skäms för och jag hoppas innerligt att inte de bilderna senare kommer vändas mot mig när jag ex. söker ett nytt jobb.

En gång när jag visade några av bilderna i ett forum blev jag påhoppade av feminister som tyckte det var fruktansvärt att jag hade låtit mig bli fotograferad naken och dessutom visade bilderna (det var valbart för dem att klicka på länkarna i inlägget), förstod jag inte hur förnedrande det var med porr? Jag var inte förnedrad innan deras kommentarer, varför skall jag inte få kunna vara stolt över min kropp.

Sen har vi alla dessa mammor som sagt "men tänk på barnen". Ja jag tänker på dem, visar att nakenhet är inget fult och tabubelagt. Snälla sluta vara så moraliserande över lite hud.

Det är dessutom lite kul att se hur kroppen förändrats av 2 graviditeter men ändå kunna känna sig nöjd med den. Dessutom är det inga porrbilder, de flesta är i paritet med amningsbilden jag visade häromdagen och den skulle väl aldrig någon säga är porr fastän man ser massor med naken hud både på mig och barnet.

Hur mycket kläder behöver man ha på sig för att bilden skall sluta upplevas som porr? Och hade det varit någon skillnad om bilderna varit målningar istället för fotografier?
Har jag sabbat mina chanser på arbetsmarknaden nu? Kan jag bli bestraffad av a-kassan för det typ "du publicerade bilder på webben för x år sedan som gjorde att du nu är oanställbar därför kan du nu inte få a-kassa"?
Blogge efterlyste vanliga kvinnor
, tja här får han en då men jag invaderar knappast porren.
Killar gillar att titta på tjejer, ibland som sexobjekt, ibland som ögongodis. Och alla kan vara med i någon mening, ty porren är som sagt demokratisk. När vanliga tjejer invaderar porren försvinner det tröttsamma bimboidealet och tjejer behöver inte längre ha dåligt självförtroende, utan kan tvärtom finna tröst i att människor ser så väldigt olika ut. Porren är därmed en hjälpande kraft, inte en förtryckande som en del feminister menar.

Jag ser mig knappast som sexobjekt men hoppas att en lagom kurvig 2 barnsmamma kan få någon mer att inse att man behöver inte se ut som bimboidealet för att känna sig nöjd med sin egen kropp.

De två första fotona är tagna av Ateljé Grodan i Luleå och de andra två av Kent Ola Lännerö i Boden. Målningarna är Anders Zorn.

Andra bloggar om: , , ,

7 kommentarer:

eatfrog sa...

Efter X antal löjligt grabbiga konversationer etc, så har jag kommit fram till att det är onekligen så att det sk. "kvinnoidealet" har odlats fram av kvinnorna själva. De flesta män har absolut ingenting emot "vanliga kvinnokroppar" om man nu kan uttrycka sig så. För vad är egentligen en ovanlig kropp?

Och det finns faktiskt en anledning att uttrycket "MILF" har kommit på modet.

Sexobjekt eller inte, det viktigaste är väl ändå att man ska känna sig tillfreds med sin egen kropp. Och ibland kan kanske plumpa kommentarer från män hjälpa till? ;) Jag vet inte jag.

Anonym sa...

Way to go!

Förmodligen har du nu då sabbat dina chanser att bli fröken Sverige, men va fan…

@eatfrog: Kvinnor är sina främsta kritiker, helt klart.

Jerry sa...

Jag måste säga att det du både skriver och visar är befriande på något sätt. Tack!

deeped sa...

Samma sak brukade hända Nina när hon la ut sina bilder på nätet. Va fan liksom... personer med moraliska imperativ borde spärras in på Bornholm så att vi slipper dem :)

Béatrice Karjalainen sa...

eatfrog: Visst är det nog i mångt och mycket så. Tjejer sätter upp ett ideal som de tror är det grabbarna vill ha. Men jag undrar hur många Slitz som hade sålts med "vanliga" brudar på bilderna helt oretuscherade? Vad man vill titta på och vad man vill ha hemma vid köksbordet behöver nödvändigtvis inte vara samma sak men tyvärr tror många tjejer att deras killar vill ha en urtypsslitztjej även tvärs över frukosten. Plumpa kommentarer kan värma även de om de inte kommer ur en överberusad manlig individ 5 minuter innan stängningsdags på krogen.

Blogge: Åh nej, kan jag inte bli fröken Sverige, och det som alltid varit mitt mål här i livet. Hmm du tror inte 2 barn redan där gör mig diskvalificerad, jag har ju uppenbarligen haft sex och en miss universumkandidat måste ju vara fina flickan.

Jerry: Tackar.

deep: Tror du ön räcker till för alla?

Anonym sa...

Vad blev reaktionerna från kolleger och andra då?

Jag noterar en febril postfrekvens på senare tid, inte för att dölja inlägget va? :)

Béatrice Karjalainen sa...

Damn, påkommen ;-)

Nattpostningen var med flit för att jag märkt att postningar som sker mitt i natten inte läses av lika många (liiite feg är jag ju). Mängden inlägg hänger nog mer ihop med att jag haft aptrist på jobbet de senaste dagarna och hemma med för den delen då sambon är iväg i Göteborg ett par dagar.

Inte ett pip från någon i RL faktiskt. Bara kommentarer här i bloggen och en via mail. Inte ens en endaste plump kommentar eller radikalfeminist som anser att jag föstör för halva mänskligheten.

Men det är ju skönt det betyder att min postning anses vara helt normal (eller så gjorde nattpostningnen och ett antal inlägg ovanför att det helt enkelt har gått folk förbi). Såg att det varit in en del folk från "Var är du?" och dess bilder från bloggarsidor. Men i övrigt verkar inte inlägget ens ha genererat en 10:del av den trafik som min fråga om bröst fick.