12 april 2007

När baket inte blir som man tänkt sig

Har bakat med ungarna idag, fikabröd att ha med på jobbet i morgon. Men nu när jag skulle packa ihop det i brukar inser jag att ugnen och jag var inte vänner, hälften av muffinen är brända i botten och den marmorerade browniekakan med hallon fick stå inne för länge, övre halvan är mumsig undre halvan är bara aptorr chokladkaka. Hepp hur gör jag nu? Men mörkulorna som bara är ett fåtal och jättesmå verkar ha blivit bra i alla fall, de går liksom inte att misslyckas med.

Får se vad har jag för val:
  1. Tar med de bra muffinsen och mörkulorna, alla får något men inte så mycket.
  2. Samma som ettan plus brownies och säger till folk att bara äta övre halvan.
  3. Skiter i att ta med något hembakat fika och går på ICA och köper Frödinge kladdkaka och ett paket grädde.
  4. Struntar i fikat helt och hållet (fast då blir jag uppsatt på svarta listan plus att några redan vet att det är fika på ingående).
  5. Ställer mig och panikbakar nytt nu mitt i natten alt. ställer klockan på typ 5 och går upp och bakar något simpelt som inte går att göra fel på.

HJÄLP!!!!


Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

deeped sa...

Dränk in chokladkakans botten med konjak eller whisky. Då blir den saftig och folk kommer tycka att du är världsbäst. Sprit går alltid hem :)

Béatrice Karjalainen sa...

De skulle bli rätt så förvånade med tanke på att jag själv är nykterist :-)

Anonym sa...

Jag hade valt alt.1
Ha det så bra.

Béatrice Karjalainen sa...

Jag tog med mig muffins, mörkulor och brownies. Lät en av kakälskarna prova brownies på morgonen och han sa att de var ätbara. Annars hade jag väl fått fara till ICA på lunchen. Brownies blev bättre av att stå övre natten tydligen.