29 april 2007

RSS->Ping verkar vara en trevlig tjänst

Som så många vet är pingningar till olika bloggportaler ett väldigt bra sätt att driva trafik. Vill man pinga många ställen kan det bli aningen jobbigt om man inte har en bloggtjänst som sköter sådant automatiskt.

Idag skulle jag skriva ihop en liten instruktion och skicka till en bekant som ville veta hur man gjorde för att pinga. När jag kollade runt lite på webben (bara onödigt att skriva något själv om det finns länk att hänvisa till) så ramlade jag över Daniel Brahneborgs tjänst RSS->Ping som automatiskt rsspingar ett stort antal portaler. Sketabra helt enkelt. Och så himla enkelt att lägga in sig på. Tycker man ändå det är krångligt finns en bra beskrivning på Wordpress blogghjälpen.

Jag registrerade mig precis så detta får bli mitt testinlägg för att se om det fungerar. Man får ett mail när pingningen utförs (om man vill det går att slå av).

Uppdatering: Det fungerade hyfsat, det stod att mitt senaste inlägg var det som är under det här, om att åka till Nordpoolen, lite mysko.

Skrattade lite när jag kollade på nyligen.se om min pingning var med och såg att aktuella blogginlägg från knuff.se listande just ett inlägg från fröken förster som handlade om denna tjänst. Hmm jag borde alltså kollat där innan jag började söka runt.

Andra bloggar om: , , ,

4 kommentarer:

Daniel sa...

Tack för det positiva inlägget.

rigg sa...

Vi blev några stycken som bloggade om detta igår *skratt* men det är en så pass bra tjänst så det förtjänas att sprida det!

Daniel sa...

Jo tack, det rasslade på rejält med trafik och nya användare igår. :)

Jonas sa...

Tjena du kan ju testa http://bloggping.com/ för att pinga flera samtidigt