07 april 2007

Inte bara gnäll

Massa jobbgnäll på sista tiden men det finns ljusglimtar oxå. I veckan så har jag varit i England och träffat en potentiell kund. Vi körde demo för dem. Ni vet det där blyga demot som nästan fick mig att hänga mig i Milano skeppades direkt till England. Efter en massa strul med ett demo som inte var på väg att komma fram i tid så kunde vi tillslut montera upp det på mitt hotellrum. I med alla kablar och på med strömmen. Allt fungerade klockrent.

Vi packade ihop demot, stoppa ner det i väskorna och morgonen därpå tog vi det i en taxi till demostället, packade upp allt, och inget fungerade. Vi slet och drog i vårt hår, men än mer vickde vi på kablar, kollade loggar, startade om flera gånger och 5 minuter innan det var dags att få åskådare verkade det fungera men vi han inte dubbelkolla allt. Så när jag skulle ringa det första samtalet genom systemet så bultade hjärtat hur mycket som helst och så fick jag upptaget fastän det skulle ringa, gahhh... men jag visste att telefonen jag höll i handen brukade glappa så jag slängde ur mig "whoops fel nummer" samtidigt som jag vickade lite på kabeln. Slog numret på nytt och nu gick det igenom, puh!! Resten gick kanonbra.

Även om det är stressande att stå där med ett demo som verkligen behöver in på service så är det konstigt nog en adrenalinkick och sen få genomföra ett demo där allt fungerar och man har en givande diskussion med kunden ja då är jobbet roligt.

Väl hemkommen från England så ringde telefonen det var företagets VD som ville tacka för väl genomfört jobb. Även om det är lite kul med sådana samtal så känns de fortfarande ovant. Jag är inte direkt van vid positiv uppmärksamhet för jobbet, ni vet svenska jantelagen sitter rätt hårt rotad.

Nu är demot på väg hem och vi skall idka handpåläggning innan det far iväg till Monte Carlo, oj vad trist att jag har annat för mig de dagarna så den andra pre-sales får ta den konferensen. Monte Carlo hade varit kul att se. Men det kanske betyder att det är jag som får åka på BBWF Asia i Beijing i början av juni?

Inga kommentarer: