10 april 2007

Herman väljer kläder


Idag var vi på Lindex för att byta lite kläder som mamma hade skickat till Herman i påskpresent. De var för små. Hon hade köpt kläder i Lindex nya serie "All Kids" som de kallar unisex (allt är marinblått/rött/vitt) och de var slut på Lindex i Boden så vi kikade på andra saker. Herman fastnade för ett par ljusa jeans med rosa revär samt en kortärmad och en långärmad tröja. När vi kom hem ville han prova byxorna och slet dessutom fram en matchande t-shirt ur garderoben (den valde han i Finland förrförra sommaren på H&M). Han poserade sen framför spegeln länge och jag passade på att ta ett kort.

Något som förvånade mig var att på Lindex i Boden hängde de fåtal All Kidsplagg de hade kvar på tjejsidan och på kvittot när returen gjordes stämplades de in som "Tjej" liten underligt för en unisexserie.

Herman sa att han skulle ha på sig det där på förskolan på torsdag och funderade på hur lång tid det skulle ta innan H retade honom. H hade tydligen retat Vincent förra veckan för att han har ett par grisskära galonvantar. Vi var på Coop och skulle köpa galonvantar och det fanns blå och rosa, de blå fanns inte i Vincents storlek men då sa Vincent, "men mamma det spelar väl ingen roll vilken färg mina vantar har när jag är ute på dagisgården, de rosa syns dessutom bra om jag lägger dem någonstans." De har verkligen en hiskelig färg (jag gillar ju inte rosa) och jag försökte säga att vi kunde åka på en annan affär för att hitta några i hans storlek men nej de rosa dög enligt honom. Men så hade han alltså blivit retad av H på förskolan men bitit ifrån och sagt att det spelar väl ingen roll vilken färg man har på vantarna man kan väl vara kompisar ändå.

Tror mina grabbar har rätt mycket skinn på näsan och vågar stå för sina egna val.

3 kommentarer:

Ann sa...

Vad fin och stor han har blivit!
E är ju också lite mer långhårig än snaggat, eftersom han älskar hår och dessutom har så fina lockar. :D Han var lite konfunderad och förnärmad (?!) över att bästisen hade kallat honom för flicka i förrgår, och förstod inte varför. Han vill i alla fall inte ha tofs eller hårband till luggen, som faller i ögonen ibland, för "det får bara flickor ha". Jo, det har varit lite sånna tongångar på dagis, men med tanke på att det nästan bara går flickor där, så har de väl tyckt att de ska stärka killarna på något vis. Hade kanske varit bättre då att låta/stärka L i att vara den pojkflicka hon var från början... Ja, ja.

Ann sa...

Gillar förresten den där unisexserien på Lindex! Tyvärr finns den inte upp till Ls storlek - 128 - men E har fått den blå stjärntröjan och dito strumpor, och tycker att han är SÅ fin! Och så har vi stjärnkassen till att ta ombyten till och från dagis i. :)

Béatrice Karjalainen sa...

Jo du de växer de små liven. Trist om L tvingas in i en flickmall som inte stämmer på hur hon är. H säger oxå att det bara är flickors som får ha hårsnoddar mm. Gissa om han blev förvånad när han såg finansministern i en Jusektidning :-)