09 februari 2015

Dag 40 - Men ring när du vet då!

Galet trött i morse, kändes som jag inte hade som någonting fast jag hade sovit som jag brukar. Vincent var ännu tröttare och med huvudvärk efter att ha fått sova alldeles för lite. Han bad om skjuts till skolan så jag skjutsade båda barnen. Som vanlig var det bråk på morgonen, om vem som hade fixat en disk och inte, vem som skulle sitta var i bilen och så vidare. Orka....

På jobbet strulade teknik så jag kom in i måndagssäljmötet när halva mötet hade gått, men hade inget att rapportera direkt. Resten av dagen avlöpte med inställt viktigt möte, lunch med kollega, möte om en app, avstämning av en design och skrivande av en uppdragsbeskrivning samt en massa strul med interna system.

Blev sittande kvar en timme och bollade felrapporter med interna IT. Ibland tänker jag inte på att de inte vet att jag är gammal testare och att jag naturligtvis har uteslutet alla andra grejer innan jag felrapporterar. När de då ber mig att ex testa en annan väg för att se om felet uppstår då också så tolkar jag deras mail som goddag yxskaftsvar. Felanmäler jag väg A så är det ju självklart att det inte var fel på väg B då hade jag ju sagt det. Måste skärpa mig när jag felanmäler och skriva upp allt jag gjort.

Idag ringde läkaren från hälsocentralen och sa att mina värden inte var så bra och att jag nog behövde järn. Hon ville ge mig tabletter fast jag har fått infusioner i flera år just för att tabletterna inte fungerar och ger mig kraftiga problem med magen. Men du har ju haft tabletter 2002 och 2012 säger hon då. Jo men det var ju för att tidigare läkare envisats med att jag skall prova tabletter och så har det inte fungerat. Det kröp sen fram att de inte längre får skriva ut Ferinject på recept och att läkaren inte visste alls hur hon skulle göra då. Bad henne återkomma när hon tagit reda på det för jag visste ju inte. Suck!

Handlade middag på vägen hem, lämnade av maten hemma och åkte och hämtade barnen på deras träningsställen. Lagade mat och åt. Satte mig vid datorn och googlade runt lite för att kolla upp det där med medicinen och kom över detta dokument som beskriver varför de inte får skriva ut på recept längre i alla fall.
-Parenteralt järn (B03AC) ska alltid rekvireras till enheten då
patienten, enligt nya rekommendationer, alltid ska observeras
i minst 30 min efter varje administreringstillfälle för eventuella
tecken på allergi. Se Nya rekommendationer för att hantera
risken för allergiska av intravenösa järnpreparat på
Läkemedelsverkets hemsida.
http://www.lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/Nyheter-2013/Nya-rekommendationer-for-att-hantera-risken-forallergiska-reaktioner-av-intravenosa-jarnpreparat/
Det var dock lite luddigt skrivet så jag kunde inte lista ut om denna förändring dessutom ger att det är så att detta också gällde järnet "Läkemedlet betalas av enhet som initialt ordinerat läkemedlet eller
har huvudansvar för medicinsk uppföljning av läkemedelsbehandlingen. I normalfallet är det samma enhet som ordinerar och behandlar." i så fall kan jag ju börja misstänka att försöket att ge mig tabletter igen var ett försök att slippa en kostnad. Jag har absolut inget problem att betala (upp till högkostnadsskyddet) min medicin men att få en sämre medicin för att de vill spara pengar kommer jag inte gå med på. Men men nu får jag vänta och se vad de återkommer med.Dessutom lär jag väl behöva åka och ta prover för att kolla järndepåvärdet om de inte tar det innan de ger infusionen. Lite olika om de vill veta innan eller efter. Dosen baseras ju ändå bara på Hb-värde och vikt.

Efter googlingen så bestämde jag mig vid 20:30 för att trots tröttheten och magonda och ge mig ut en liten sväng, kanske fånga ett norrsken så målen var att gå bort mot Storavan där jag fotade norrsken senast. Det gick galet långsamt att gå och dessutom fortfarande glashalt ute. Hade valt att gå utan BH så jag slapp i alla fall det värsta trycket över bröstet.

När jag kom fram var det mycket riktigt norrsken så jag tog fram stativ och kamera. Upptäckte till min fasa att jag tappat en skruv på stativhuvudet. Fasiken oxå. Tog lite bilder, under de långa exponeringarna vandrade jag fram och tillbaka i skoterspåret. Kollade på klockan och insåg att den var 22, dags att knata tillbaka. Lyckades fånga en del av Vintergatan i en av bilderna så den får bli dagen bild.
Ser du Vintergatan där lite till vänster om mitten?
Gick och sökte av marken i jakt på min skruv men såg inget. Kom bort till järnvägen och där höll de på att skrapa bort snö där jag hade gått. Så typiskt då kunde jag inte titta där. Gav nästan upp och började fundera på om skruven skulle gå att beställa som reservdel. Men när jag kom till Manheimbusshållsplatsen så låg skruven där på cykelvägen. Perfekt. Glad Bea plockade upp den.

Hemma efter 9 km (orkade bara inte den där sista) knaprade jag lite is för att döva lite av den där hemska muntorrheten och tog några nya Novalucol för att stilla magen lite. Surade över att FunBeat har en bugg så att kartorna inte läses in från klockan idag. Fick ta från Garmin Connect så länge.

Hoppas komma i säng före 24.

Inga kommentarer: