19 februari 2015

Dag 50 - En följare avslöjade sig på ICA

Tröttmössa delux i morse. Ville inte alls kliva upp. Lite får jag väl skylla mig själv eftersom jag stoppade ut kameran utanför fönstret i går kväll, det var ett svagt svagt norrsken bakom molnen och jag tänkte att med lite tur försvinner molnen under natten. Kl 2 gick jag upp och tog in kameran, då hade jag 132 bilder på moln och man kan svagt svagt ana något grönt där bakom.
Körde barnen till skolan efter att ha tankat, tur jag kom ihåg det för annars hade jag nog inte kommit längre än till Sävast och där finns ingen mack längre.

Väl på jobbet fortsatte jag att beta av min superlånga to-do-lista och stängde massor med småpunkter och han riktigt långt på den ena stora punkten. Hade bra flyt, skönt med en dag utan möten. När klockan var 18 fick jag tvinga hem mig, var så inne i det jag höll på med att jag gärna hade fortsatt. Fick även ta fram kameran för en av apparna behövde förevigas när den körde på en enhet. Fick bli på min Lumia 930. Men stativet låg i bilen och lamporna på kontoret är inte de bästa dessutom blir det lätt ränder i skärmen när man försöker fota av den. Vi får se om det duger till det de skulle ha bilden till.

Var lustigt när jag for hem, på vänster sida (söderut) var det klar himmel och tokmycket stjärnor, på höger sida (norrut) var det helt mulet. Tyvärr var det även helt mulet när jag kom hem, det duggade lätt och var riktigt svart ute. Inte så där ljust som det var i natt när jag fotade. Bilden ovan är tagen med ISO 200, f/2.0, 4.2 s mitt i natten. Idag är det bäcksvart ute.

Handlade middagsmat, idag fick det bli teriyakibiff med pasta. Råkade ut för en kul grej på ICA dessutom. Stod vid glutenfritt och klurade på vilken pasta jag skulle köpa när en familj ställde sig bredvid, de började prata om någon frömix från Risenta och att den kanske inte fanns här. Sa till dem att Risentagrejerna står borta på en annan hylla. De tackade och mannen tittade upp på mig och säger. Men det är ju Béatrice. Försökte frenetiskt placera mannen medan jag sa Jo det är det. Han var dock snäll och hjälpte mig på traven, jag följer dig på Instagram. Gillar dina bilder från Abisko. Jag tackade. Vilken bisarr känsla. Sällan man träffar på folk som man inte känner och som vet vem man är men man själv inte har en aning. Men kul var det.

Slängde ihop maten och efter det bytte jag om för att gå ut. Vincent ville följa med bort på ICA, hans målvaktsgrejer hade kommit med posten så han skulle ta emot paketet och bära hem det. Måste varit grejer han längtat efter för att han skulle aldrig annars erbjuda sig att gå med mig. När jag lämnat över paketet till honom gick jag bort mot travbanan och funderade på att ta en runda där. Häststatyn som ser rätt fin ut från vägen fick bli dagens fotomål. Såg när jag fixade med bilden i datorn hur sliten statyn är.
Vände om och irrade mig in i ett villakvarter, såg att det åter igen var norrsken bakom molnen men med allt ljus runtomkring mig var det inte någon idé att försöka fota. Blev en promenad genom villakvarter, in till stan via Å-promenaden där jag tog ett kort på reflektioner i vattnet, bort till campingen via stan och sen Å-promenaden igen och sen tillbaka hemåt via järnvägsstationen. Inga roliga tåg inne idag.
På vägen hem gick jag förbi macken, var så sjukt saltsugen att jag köpte mig en liten påse Kettle Sea Salt & Balsamic Vinegar chips och var hemma efter 10,92 km som gått långsamt för kroppen var inte alls med idag, huvudvärk och ont i magen, trodde magkatarren hade lugnat ner sig men idag var det jobbigt, fick dessutom det där jobbiga trycket över bröstet som någon dragit åt ett spännband, blev lite bättre när jag knäppte upp BH:n. Dessutom var det galet halt efter regnet och jag har tappat 2 häldobbar :-(

Var duktig och åt inte hela påsen när jag satte mig vid datorn och en kopp te.

Inga kommentarer: