14 maj 2015

Dag 134 (#075/#blogg100) - En väldigt blöt långpromenad

Min hjärna var inte riktigt med i går när jag ställde larmet, råkade slå på helglarmet på 08:00 innan jag somnade. Sen vaknade jag mycket förvirrad när mobilen lät vid 5 på morgonen. Fattade inte då att det blivit fel utan stängde av och somnade om. Vaknade med ett ryck 08:10 när Herman kikade in i sovrummet. Fick bråttom att göra mig i ordning, rosta några mackor och koka te innan vi gav oss av. Vi stannade i Norrfjärden så Herman fick köpa med sig en yoghurt och dricka att ha efter loppet.

Vi var vid loppets start i god tid för att hämta ut nummerlappen. Det blåste och var riktigt kallt. De 50 minuter som var kvar till start sniglade sig fram när vi tvingades stå inomhus och vänta. Herman konstaterade att han inte ville ta av sig tröjan och överdragsbyxorna när han skulle springa, det skulle bli för kallt. 

10:34 var det dags för start, Herman höll på att missa starten, de brukar alltid hojta när det är en minut kvar men nu såg han hur pistolen höjdes och vips var det dags att springa. Snart var han ikapp de som startat innan och många av dem orkade inte springa hela vägen och hade börjat gå när han kom ikapp dem. Irriterande. Han sa att han fått svårt att andas också, tror det beror på den starka vinden och att han ansträngde sig. Han tyckte inte astmasprayen hjälpte. 9:18 blev hans sluttid och en 5:eplats. Vinnaren sprang på 7:35, det är galet snabbt. Bättre lycka till Herman nästa gång.

Knäppte en bild strax innan upploppet som får vara dagens bild.
Gillar hur tjejen han springer om tittar lite surt på honom. Men jag inser att sportfotograf blir jag nog aldrig. Vi fick vänta 30 minuter på prisutdelningen och sen ytterligare 30 minuter till lottdragningen på startnumret.Herman som hade 410 suckade lite när 411 vann.

Vi köpte glass innan vi for hem till Boden. Jag blev riktigt trött av att köra i det dåliga vädret, nu hade det börjat spöregna. Hmm jag som skulle ut på en 2-milspromenad i Luleå i eftermiddag. När vi kom hem regnade det fortfarande och blåste rejält. Förhörde mig med promenadsällskapet om vädret i Luleå, småregn och blåst men vi bestämde oss för att prova, jag hade skapat en rutt som gjorde att det skulle gå att korta av om vädret bråkade. Drog iväg till Luleå och tog en macka på jobbet innan vi strax efter kl 14 kom oss iväg. Hade glömt min kamera hemma så för en gångs skulle gick jag utan ryggsäcken. Vi följde min planerade rutt till Ormberget och sen svängde vi ut på Hertsöstigen men lyckades tappa bort den någonstans och kom ut på Hagaviksvägen istället, där jag hade tänkt att vi skulle gå. Vi bestämde sen för att ta en tur till Hertsöträsk och jag borde ju ha tänkt på redan när vi bestämde det att det är tokblött där även på sommaren.  Vi tog en paus vid Hällan.


Men sen kom de blöta partierna där vi hoppade mellan tuvor och försökte hålla oss torra. Det gick ett tag tills jag klev ut på en spång som gick för nära sjökanten där vattenståndet var på tok för högt. Jag kände plötsligt hur iskallt sjövatten vällde in i mina skor. Gav upp ett Iiiiii-skrik vilket förvånade Mattias. Han gick en bit högre upp medan jag vadade i sjön på en spång.
Av någon underlig anledning bestämde vi oss för att ta Hertsöstigen tillbaka på andra sidan sjön. Det var inte torrare där, snarare tvärt om. Nu var det även Mattias tur att få vada i vatten. Men bitvis var det väldigt fint i skogen men så plötsligt var leden en sjö. Man kan se på våra kilomentertider var det var blött.

Efter en del irrande där vi tappade bort leden och valde andra vägar så kom vi ut bland husen på Hertsön och bestämde oss för att gå den vägen tillbaka istället. Jag var helt bortkollrad där men Mattias brukar promenera här. Jag trodde vi gick rakaste vägen mot stan men när jag tittar på kartan ser jag att vi gjorde en rejäl loop där. Inte mig emot, jag gillar att få mil i benen. Mattias gick på bra, hade lite ont i benen men traskade på och efter 27 km var vid vid JV Grillen (vi hade stannat till på Shell på Hertsövägen strax innan och köpt var sin dricka, vi hade klantigt nog inte tagit med något att dricka på vår tur), det fick bli middagsstället idag. Jag tog något superstarkt mål, snubben framför mig fick sista portionen mos dock, det var synd för jag var inte alls sugen på pommes. Efter lite vila och mat i magen gick vi den sista biten till jobbet och bilarna. Min rutt stannade på 28,66 km efter att jag laddat in den i Funbeat. Jag kände mig väldigt nöjd. Vi hade trotsat vid och regn samt mindre sjöar i skogen och tagit oss längre än planerat.
Lyckades hålla mig från att jobba idag. I morgon blir det lite sovmorgon eftersom Herman skall lämnas kl 9.

Nu blir det natti natti för mig. Trött.


Inga kommentarer: