23 maj 2015

Dag 143 (#084/#blogg100) - Den stora tröttheten

Varit i Luleå med Herman idag för att han behövde skor och jacka. En evighetspromenad i afffärer där det letades den perfekta skon. Hur nu ett par platta Vans eller ännu plattare Converse kan anses vara skon man måste ha just nu. Han hittade verkligen inget annat. Men jacka gick rätt snabbt efter att ha konstaterat att varken Kapp Ahl eller Lindex ens hade vår/sommarjackor i hans storlek kvar (de skulle vi ha köpt i februari tydligen) så hamnade vi på Cubus där en ensam blå jacka fanns i hans storlek och han gillade den. Tack ock lov så jag slapp springa i varenda affär i hela stan.

Mellan de olika shoppinghusen fick vi springa i ösregn och snö. Men vi hade regnkläder och sträckorna var inte så långa. Värre var det för de som sprang halvmaran på Luleå stadsmara. Fy fasiken för att komma kutande i linne och shorts halvvägs in i loppen och det börjar snöa. Led verkligen med dem. Herman var rätt glad över att ha stått över 5 km loppet pga sjukdom när han såg vädret.
En fika han vi med och ut på Storheden där vi äntligen hittade skorna han ville ha. Själv letade jag fart- och kadensmätare till cykeln med det var lika svårt att finna som en cykeltröja som inte var rosa eller ett par lätta trailskor som var mindre än storlek 43. "Vi har inte ultragrejer/vandringsgrejer till damer för de säljer inte." fick jag höra. Nä hä och hur skall vi kunna köpa om det aldrig finns inne undrade jag. Räknar ni varje gång någon frågar efter det och ser att det faktiskt kan tänkas finnas ett underlag. Bara för att ni någon gång tagit in och fått några par över i säsongens slut så finns det alltså inget kundunderlag? Men alla högar med fotbollsskor jag ser på rea varje höst/vår då? Betyder det oxå att ni kommer sluta ta in fotbollskor? Uppenbarligen säljer ni ju betydligt färre än ni köper in? Jag förstår inte varför det alltid är ett så otroligt sämre utbud bara för att man är tjej (eller har mindre fötter). Såg att Salomon inte ens tillverkar vissa av sina S-Labs modeller i damstorlekar. Sådant gör mig förbannad. Hur skall tjejer ens kunna börja med vissa sporter om det inte ens går att få rätt utrustning? Och sen säga att nä men det är ju så få tjejer som sysslar med detta... Jävla moment 22 som jag blir galen på.

Är det samma sak med detta att alla tjejkläder skall vara rosa, är det verkligen så att allt som har andra färger hänger kvar i slutet på säsongen och ingen vill köpa eller är det så att de faktiskt bara tar in rosa grejer och vill man slippa springa naken så tvingas man ta på sig denna hiskeliga färg och därför tror det alla alla vill ha rosa?

Jag får väl försöka beställa skor via webben och skicka tillbaka de som inte passar för butikerna i Luleå och Boden tycker att jag har helt fel hobbies för att vara kvinna. Man skall inte gilla att springa/gå i terräng.

När vi kom hem var jag helt slut, satt vid datorn en liten stund innan jag lade mig på soffan, skulle bara blunda lite en kvart innan vi skulle åka och äta, somnade som en stock och vaknade i värsta dräggelpölen på min kudde som jag tagit med mig ner i soffan. Var visst väldigt trött. masade mig ur soffan, satt vid datorn medan barnen bestämde var vi skulle åka. Vi drog sedan till Odd Odd och åt middag där och tog en mjukglass på Frasses till efterrätt.

Henrik är på fest i Luleå, Vincent cyklade iväg till Sävast för att spela lite fotboll med kompisar, katterna är ute och Herman sitter och kubar på sitt rum. Jag har legat raklång i rabatten och fotat tulpan till dagens bild (den översta) plus en bild till.
Nu tänker jag slänga mig i soffan framför ESC och somna, skall bara ta in katterna först. Jag som hade tänkt att ta mig en kvällspromenad, det är svårt när ögonen går i kors.

Inga kommentarer: