24 maj 2015

Dag 144 (#085/#blogg100) - En kort runda med kameran och sen en till

Idag tog jag en rejäl sovmorgon efter att ha suttit uppe och sett på den allt för långdragna ESC igår. Åt frukost med Vincent, Herman var vaken men ville inte äta ännu och Henrik hade ännu inte kommit hem från festen igår, han hade missat nattbusen hem sa ett meddelande från kl 4 i natt.

Efter frukosten så tog jag och barnen och packade ihop en massa gamla kläder i platspåsar och sen åkte jag och Herman iväg till en av Myrornas insamlingsplatser och lämnade allt. Eller nästan allt för en påse blev visst kvar hemma.

Sen slappade jag vid datorn och dammsög innan jag drog på mig löpargrejerna samtidigt som Henrik kom hem. Han såg trött ut.

Det blev 1 km löpning (eller vad man nu skall kalla mitt lufsande för) och 1 km promenad osv... totalt 11,15 km på 1:20:47.

Kanonskönt ute ca 13-14 grader och lätt vind. Drog på mig lite tjockare tight, tunn ulltröja och eftersom jag så lätt fryser om mina armar drog jag på mina sleves som jag köpt till cyklingen. Hade kameran med mig i löparryggan och stannade mitt i andra gångintervallet för att fota tussilago (stoppade klockan). Den första får vara dagens  bild (fast jag velade eftersom jag gillar de småhåren under blomman på den andra men stör mig lite på att kronbladen närmast är ur fokus). Fast i den första stör jag mig på den lilla fräken som kikar upp i vänsterkanten. Den bore jag ha böjt bort.
Blev intervaller för att jag hade lite ont om tid men var trött så springa en mil och med kameran på ryggen fanns det inte ork till.  Min lilla omväg för att fota gjorde att jag tog lite miste på var jag skulle vända sen och rundan blev 1 km och 150 meter för lång när jag dessutom läste av klockan fel när jag nästan var hemma och trodde att jag hade en kilometer till att avverka  :-)

Kollade mina kurvor på Garmin Connect och där ser man knappt någon skillnad i fart när jag springer och när jag går. Jag är verkligen en långsam löpare men hyfsad fart i benen i gåintervallerna fastän jag absolut inte pressade på. Min medellängd på stegen är kortare när jag springer än när jag går och kadensen är knappt nämnvärt högre vid löpning.
Gjorde mig en kopp te i min termosmugg och 2 mackor på mitt nyinköpta glutenfria kanelbröd som var svindyrt. 

Vincent fick skjuts till sin match i Sävast idag, käkade mackorna i bilen. Eftersom vi var där 1 timme och en kvart innan matchen skulle starta valde jag att ta mig ut på en extra promenad men denna gång låg pulsbandet kvar hemma. Min temugg jag hade tagit med mig var fortfarande för varm för att dricka, lindade in den i min dunjacka och lät den vara kvar i bilen. Gick på eljusspåret och vek av på lite olika stigar, bland annat upp på ett litet berg. Fantastisk utsikt därifrån.

Fotade en gammal kvarlämna från forttiden här i Boden. 

Var tillbaka efter 6,54 km och upptäckte att mitt te fortfarande var varmt, min termosmugg som inte går att skjuta igen öppningen på locket håller värmen rätt bra. Dunjackan och det faktum att solen låg på hjälpte väl också till.
Vincent stod i mål idag och gjorde några fina räddningar, bland annat dök han rakt ner när en spelare kom i full fart, greppade ollen och spelaren fick hoppa över Vincent. Han var på bollen på  en straff men det ville sig inte riktigt. Det var skönt att sitta i solen på läktaren men så fort solen gick i moln blev det lite kallt. Glad att jag hade tagit med dunjackan att ha över benen. Gick förbi ICA innan jag kom till matchen och köpte mig en Mer och en glass. Behövde få i mig lite mer energi.
Matchen slutade 2-2.  Efter matchen ville Vincent ha en MAX Briochemål så det fick han medan jag själv köpte lite grejer till matigare mackor. Henrik och Herman hade gjort pasta och bacon till sig.

Nu sitter jag och bråkar med Lightroom som verkar ha hängt sig och Herman sitter i en fåtölj och lär sig att rabbla 50 decimaler av Pi. Jag försökte lösa hans 2x2-kub men misslyckades som vanligt, när jag hade gått bet gjorde ungen 5 drag och så var den löst. Så sjukt irriterande. Nu måste jag nog stoppa i mig de där mackorna, det kurrar som attan i magen. 

Funderar på att cykla till jobbet i morgon om vädret är bra. Båda barnen skall på träning så de lagar middag själva, ingen stress hem med andra ord. Men vädret ser inte ut att vara så bra kring 4-7 grader på morgonen och mulet och Ostlig vind 1-3 m/s. Nja vi får se helt enkelt. Kvällen skulle vara ungefär den samma.

Inga kommentarer: