25 maj 2015

Dag 145 (#086/#blogg100) - En stressattack och en galen katt

Idag har jag jobbat med hjärtat bankande som på en kolibri och i halsgropen, magen har varit en enda stor knut och någon drog ett band över mitt bröst vid 10-tiden. Då slog stora stressen till. Alldeles för många grejer som skall vara klara samtidigt och jag gick in i helt fel tillstånd. I vanliga fall när det är lite för mycket blir jag überrationell, betar lugnt och metodiskt av del för del, försöker tänka bort den där högen bredvid. Men idag blev det tvärt om, jag drog lite än i det ena än i det andra och inget blev det någon ordning på. Försökte ta en fika, tvinga mig att börja om strukturera. Men hjärnan hade korsslutning, dessutom strulade systemet jag skulle hålla på med. Hela kroppen drog ihop sig. Började må dåligt, illamående rent av. Fan inte roligt alls. Fick tvinga mig att gå på lunch, släppa, ta det lugnt. Det gick bra en stund sen satt axlarna plötsligt vid öronen igen och lunchsällskapet sa åt mig att luta mig bakåt och dricka teet stilla. Det hjälpte.

Nu sitter jag här hemma med räkningshögen och en hög jobbpapper och ögonen går i kors, kroppen känns fortfarande inte ok, vet att jag kommer ha svårt att sova i natt om jag inte sätter mig och jobbar nu alternativet är att kliva upp löjligt tidigt i morgon och åka till jobbet jättetidigt. Henrik ville cykla med mig i morgon men det blir svårt när jag har tagit hem datorn.

Ute skiner solen och det är perfekt promenadväder men orken finns där inte och jag vet att jag bara skulle få ännu mer jobbångest över att jag var ute och promenerade istället för att ta tag i det jag inte han med idag. Hatar när kroppen bråkar med mig, när huvudet går i baklås.

Lagade ugnsbakad lax till middag idag, den blev helt perfekt. Lade undan en bit till Emilian och Jasha, toppade med en klick gräddfil och tog med mig det ut till dem på gräsmattan. Ställde ner tallriken och tog fram kameran. Men tyvärr fick jag inte någon bra bild innan de hade slukat hela fatet. Knäppte en bild på Jasha när han slickade sig om munnen. Lyckades ta den underifrån precis när tungan åkte in vilket gör att han ser helt galen ut. Den får väl duga som dagens bild. Mitt minneskort blev fullt när jag låg där på gräsmattan. Höll på att byta ihop och gråta över en sådan grej, hallå det är väl för fan bara att gå in och hämta ett annat eller tömma bort lite bilder. Blir så less....
Nu har jag bestämt mig, jag skall inte jobba här hemifrån, jag kliver upp kl 5 och åker till jobbet istället. Det är bättre, kanske kan jag få sova några timmar nu och vara lite piggare än vad jag är nu. Får lägga mig på spikmattan med ögonbindel och ljudboken. Kanske kanske kan kroppen varva ner lite så jag kan somna. Hoppas ligga i sängen senast kl 21. Fröken duktig kan ibland flippa ur, ibland är det bra att bryta ihop och komma igen. Behöver ibland reflektera över känslor och reaktioner.

Inga kommentarer: