04 maj 2007

Behöver ett klotterblock

Ofta dyker det upp tankar på blogginlägg när jag läser en tidning eller håller på med något helt annat framför datorn. Jag vet att jag inte hinner skriva ner ett blogginlägg men vill samtidigt inte tappa bort tanken. Vad skall jag använda för att snabbt klottra ner tanken? Jag har provat att ha en vanlig textfil på skrivbordet och bara skriva några rader där men det känns ändå för bängligt likaså att påbörja inlägget och lägga som draft. Skulle vilja ha något som låg i aktivitetsmenyn i Windows, bara att högerklicka på och få upp en "postit" eller liknande men jag måste kunna kategorisera dem på något sätt.

Har provat to-do-listan och "sticky note" i iGoogle oxå men där är det oxå för många steg för att komma åt det. Deepest Sender och jag var inte heller bra vänner.

Så snälla säg att någon av er har lösningen på mitt problem. Sen får jag lista ut hur alla briljanta idéer jag har i bilen inte skall glömmas bort. Lite svårt att skriva medan jag kör. Diktafon kanske? Har diktafonfuktion i MP3-spelaren men den är ju full i bra musik.

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Felicitas sa...

Jag instämmer i problemställningen och tar gärna emot tips om du hittar något! För min del blir det ofta bara en papperslapp, men då ska man ju komma ihåg den också... ;)

Bloggskribent sa...

Ladda ned Google Anteckningsblock-tillägget för Firefox. Perfekt för vad man än gör vid datorn.
http://www.google.se/notebook/download