01 maj 2007

Tall- och granris brinner bra

Tror ni vi lyckades elda upp högen igår, nä, gran- och tallriset som låg överst brann rätt bra men att få fyr på björkriset mm där under gick inget vidare. Jag som älskar att bränna upp saker var tvungen att gå in och ta hand om Herman som vägrade vara ute något mer (de vi hälsade på har lite för mycket lego :-) så jag kunde bara stå och titta ut genom fönstret och se dem misslyckas. Hade jag varit med hade det blivit en ordentlig brasa jag lovar, det brann ju så bra medan jag var ute :-)

När vi kom hem hade grannarna bra fyr på sin brasa och ungarna sprang ner dit. Som traditionen påbjuder blev vi bjudna på falu- och länkkorv att grilla. Herman tryckte i sig 5 stora bitar falukorv, den ungen är bottenlös ibland. Sen gick han in kring kl 22. Vincent stannade ute och lekte med grannens barnbarn en timme till sen däckade han i säng.

Jag passade på att slänga på delar av mitt innertak. Skulle gå upp och hämta några bitar till då följde grannes två söner med och de kom på den brilljanta idén att hämta släpet och så gjorde de. De hivade upp hela taket på släpet och drog ner det till brasan, oj vad det brann (men helt lagligt är det nog inte att elda upp ett masonittak så där). Det blev hur varmt som helst så vi var tvungna att backa bänkarna vi satt på. När elden inte brann lika vilt längre så gick vi in till grannen och åt efterrätt, en supergod kaka som romflamberades (man skall ju elda på Valborg).

Så idag blev jag sysslolös, inget tak att elda upp, hade ju tänkt att gå ner till efterglöden och lägga på taket. Men men jag har ju en stor rishög i Sunderbyn att elda upp om jag vill :-)


Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: