29 maj 2007

Vet Expressen något jag inte vet?

Expressen skriver om 7-åriga Jessica som sägs väga 220 kg. Om man lyssnar på videoklippet på YouTube och ser på det uppföljningsprogram som finns från the Insider på ex flick life: så verkar hon ju ha fått hjälp och enligt uppföljningen gått ner en hel del (dock får man ju inga årtal i något av dem mer än att 2 år förflutit mellan hennes vikt på 400 pounds och 150 pounds). Varför väljer då Expressen att presentera det som en nyhet? Och hur får de 400 pounds till 220 kg? 1 pound = 453.592 gram vilket ger 181,4 kg (förvisso en jäkla massa det oxå).

Vet Expressen att det andra inslaget är förfalskat och har de andra konverterinstabeller än vad jag har? Eller var det så att sensationstidningen Ekstrabladet inte direkt gjorde någon efterforskning och Expressen svalde artikeln med hull och hår utan att kolla något själva?

Själv undrar jag hur sjutton det hade kunnat gå så långt innan familjen fick hjälp med att få flickan till ett hälsosammare liv, hur kunde man låta mamman mata flickan till denna grad? Även i USA måste det väl gå att införa någon form av tvångsåtgärd. Om flickan hade dött hade det varit överlagt mord/dråp då? Hoppas att det stämmer att hon nu mer har blivit av med sin överdrivna/dödliga fetma och att benen fixar till sig så hon kan få gå ordentligt.

Uppdatering: Till och med Ekstrabladet lyckades göra lite eftersökningar och upptäcka att nyheten var flera år gammal och gjorde en uppdateringsartikel.

2 kommentarer:

rigg sa...

tack för informationen, lägger in en uppdatering själv!

rigg sa...

150 pounds är förresten 68 kg och inte runt 85 kg som det står i Ekstabladet!