05 november 2016

Dag 310 (#nyutmaningsökes #67) - Blev inga ljus idag

Min plan idag var ju att fotografera på kyrkogården för att göra det bättre än igår (fel dag) men jag kom mig inte iväg. Dagen började med att gå på utställningarna på Havremagasinet med Johanna och Anders. Där visar de just nu Shau Tans Ankomsten med bilder ur boken. En fantastisk ordlös berättelse. Ni som har barn skaffa boken, skapa själva tankarna och dialogerna. Det gjorde jag och Johanna idag, kul. Fin berättelse som väcker många tankar. Otroligt detaljerade blyertsteckningar.

Den andra utställningen är Ögonblick som visar en del av krigsfotografen Martin Adlers foton  och filmer från olika krigshärdar. Många foton är oerhört starka och det känns jobbigt att titta på dem när man vet att Martin sköts ihjäl i Somalia 2006. Han drog sig inte för att visa krigens fasor och baksidor och hur det drabbar exempelvis barn och kvinnor. Där var även bilder på kvinnor som blivit attackerade med syra av olika anledningar, fruktansvärda bilder.

Efteråt fikade vi, Havremagasinet har enbart fikabröd som är glutenfritt och då köpes, djupfryst. Bra för de med celikali så jag skall inte klaga på fikabrödsutbudet men eftersom jag inte hade ätit frukost innan hade jag hoppas på att kunna äta något mer än en liten äppelmuffin.

Efteråt skildes vi åt och de for mot Luleå medan jag åkte tvärs över vägen till Staraholmen. Körde först vägen tillbaka mot I19 men stannade när jag såg Hedenbron från "fel håll" och knäppte en bild. Gillar ljuset som var ute.
Körde tillbaka och parkerade bilen på grusplanen, gick runt och kikade lite. Min blick föll på ett löv som fastnat i några grässtrån. Lade mig ner i snön och knäppte några bilder. Gillar hur lövet ser gyllene ut. Den får bli dagens bild.
Fortsatte ner mot vattnet, solen var på väg ner fart klockan bara var 13:43.

Visste att någonstans här skulle det finnas en liten bro över till en holme. Hittade den men den var full i snö och var bara en lutande stålbalk. Såg hal ut så jag nöjde mig med att fota lite i omgivningarna. Först Trångforsbron.
 Sen det vatten som var innanför holmen. Nu var solen snart borta bakom bergen.
 På väg tillbaka till bilen fick jag syn på en vissen klätterväxt på en stubbe så ner i snön igen för att fota.
 Efteråt var jag genomfrusen och åkte hem för att hämta upp Vincent han behövde åka till en läkare för sin hosta. Han fick hostdämpande, så nu kanske ungen får sova lite. Efteråt åkte jag bort till Ruter Retro och tog en macka och en äppelkaka, läste lite nyheter på telefonen och klappade Ludde, caféhunden. Han sneglade på min kaka och ratade en bit ägg från min macka. När jag åkte därifrån var det dramatiska moln över Försvarsmuseum.


Inga kommentarer: