11 november 2016

Dag 316 (#nyutmaningsökes #73) - Vatten, människor och bokeh

Idag blev det en tur till Selets bruk. Hade tänkt åka till Ale kvarn men körde fel i Avan och då blev klockan för mycket för att jaga ljuset så jag svängde in vid Seletes bruk istället.

Jag gillade de runda isflaken i iskanten och tog några bilder. Roade mig med lite olika vitbalansinställningar och färg på tre bilder. Vilken blev bäst? Den första är ungefär hur det såg ut.
 Zoomade även in på själva isflaken, här är en svartvit och en i färg.
 Jag gillar strömmande vatten och experimenterade med lite olika slutartider. Även här lekte jag lite med svartvitt vs färg.
Zoomade in på ett isflak och gillar hur vattnet studsade över en sten framför. Tog några bilder då vågen blev olika varje gång. Den första är dagens bild.
 Solen började gå ner och färgade vattnet i guld.
Förflyttade mig en bit längre bort. Måste ha missat Batman när han dök ner i vattnet här.
 Tog en bild mot själva damluckan, nu när det låg is vid stenarna kunde jag skicka ut kameran en bit i ån.
 Tog några bilder på andra sidan damluckan också. Den här gillar jag.
När jag åkte mot Luleå så låg månen precis bakom trädtopparna. Det är några dagar kvar till fullmåne men man kan ju fota månen även andra dagar och särskilt nu när den var så nära jorden.
När jag passerade Alvik var himlen helt fantastisk tillsammans med bergen med skog på. Så jag stannade och knäppte en bild.
Stannade till i Luleå och fikade på Börje Olsson där jag knäppe denna bild på min bordsgranne som satt och skrev i sin almanacka.
 Sen fipplade lite med mobilen. Alla verkar ha mobiler de dyker ner i nu för tiden.
 Fick syn på en man som såg så glad ut när han pratade i telefon så han fick också vara med på bild. Fick en bild där vi hade ögonkontakt men den blev tyvärr suddig. Ser nu att den behöver beskäras lite till i högerkanten för att bli av med den mörka kanten.
 Tog mig ner till Södra hamn där jag hittade en rad med pinnar med hål i, satte kameran på stativet och försökte få en bra vinkel genom alla hålen. Testade olika fokus.

Inga kommentarer: