16 november 2016

Dag 321 (#nyutmaningsökes #78) - På upptäcktsfärd

Blev väckt av att Rolf kom ner och stökade om i köket så strax efter 7 var jag ur sängen. Åt en god frukost. De är ju så underbara människor som sett till att det fanns både gluten- och laktosfritt till mig. Tack.

Efter att Rolf åkt till jobbet blev jag och Jennifer sittande med var sin kopp te och pratade om gemensamma bekanta, jobb och annat mellan himmel och jord. Började inse att jag behövde ta mig ut innan klockan blev allt för mycket och det skulle börja mörkna. Fotade PRO:s hus på väg till pendeln.


Frågade på twitter vad jag borde se och fota men han inte se svaren innan jag valde att hoppa av tåget i Ulriksdal. Visst finns det ett slott där tänkte jag och klev av. Letade fram stället på Google maps för att få en vägbeskrivning. Gick förbi ett Hemköp och köpte mig lite nötter innan jag promenerade mot slottet. Det var inte så långt och gick över några fält och en golfbana. Hamnade i en slottspark med stora träd, en liten å och en massa snö.

Fotade lite löv och bäcken.
Hittade fram till slottet och knäppte lite bilder. Först tog jag med slottet i mitten och alléträd på båda sidorna men gillade bilderna där jag flyttade på slottet lite.
 Dagens bild är denna.
Fotade även orangeriet på lite olika avstånd.
 Här är slottet på lite avstånd.
 Statyerna i parken har kläder på sig!
 Fanns väldigt många änder i vattnet, gav dem lite nötter och då ställde de upp på att bli fotograferade.
 Gick bort till Ulrikdals handelsträdgård och hade hoppats på att träffa på deras katter eller få mig lite fika. Men det enda fika de hade som var glutenfritt var deras Snickerskaka som visade sig innehålla cornflakes med korn i vilket mest troligt betyder gluten. Blev inget fika där. Fick ta och promenera istället. Valde att gå in mot stan, det var ju inte så långt. Följde Google Maps men plötsligt så var det ett bygge i vägen så jag fick gå annan väg, en väg som inte Google Maps hade så det blev lite spännande. Det hade snöat en massa och sen regnat, gick på en smal upptrampad stig som var galet hal. Valde att gå på sidan om i slasket så det blev aningen blött och kallt. Kom ut i Hagaparken där jag fick syn på en ekstock som låg och glänste i lampskenet.
När jag kom in mot stan gick jag över en ranglig bro och fick syn på et färgglatt hus så jag knäppte några bilder.
Sen blev det pendeln tillbaka till Upplands-Väsby igen där Rolf grillade entrecôte och så fick jag ugnsbakade grönsaker till och chilismör. Till efterrätt åt vi fruktsallad, enkelt och så gott. Ett lång samtal i soffan och ett SMS om att träffa det andra stället under morgondagen på eftermiddagen.

Inga kommentarer: