18 november 2016

Dag 323 (#nyutmaningsökes #80) - Favoritfärger

Då var man hemma igen och idag har jag varit så galet lat. Hade ett larm som var för att kolla att grabbarna klivit upp men sen gick jag och lade mig igen. Ville inte upp i det aptrista vädret, kände mig snurrig i bollen och allmänt sänkt av någon anledning. Så skönt att då bara kunna krypa ner under täcket. Vaknade till och spelade lite Sherlock, surfade, spelade Wordfeud, läste lite nyheter osv... somnade om en stund och återupprepade. Klockan han bli över 12 innan jag släpade mig upp, då ville katterna verkligen ha mat.

Eftersom solen går ner löjligt tidigt behövde jag ta mig ut med kameran. Aningen panik, hitta något innan mörkret kommer. Solnedgång strax efter 14 är lite besvärligt så det finns i alla fall en fördel med vara hemma. Jag valde att ta bilen ut till skjutfältet nu när de slutat panga med kanoner där ute. Gillar ju synen vid Vändträskån och varit där flera gånger vid olika tider på året så ett besök så här i början på vintern kunde kansnke ge något. När jag körde ut på Centralvägen låg det snö på den men under snön var det blankis. Antisladden i bilen pep som en tok för den smala lätt kullade vägen ville h ner mig i diket på mer än ett ställe. Läskigt. Men tillslut kunde jag stanna efter bron och knäppa lite bilder. Älskar färgskalan i bilderna. Laborerade lite med vitbalansen. Den övre stämmer mest med hur det såg ut. Den under är när jag satt vitbalansen efter snön men det stämmer ju inte alltid när himlen är blågrå.
Den här får vara dagens bild för jag älskar färgerna i den.
 Åkte vidare till nästa å och öven med bilderna där testade jag lite olika inställningar men trots att snön och isen var fin så gjorde det röriga i träden att jag inte fick någon harmoni alls i bilderna. Har ju fotat bra bilder här förr men inte idag.
Svartvitt brukar alltid fungera men nja...
När jag for hemåt åkte jag förbi myren på väg ut till Vändträsk och stannade till och tog en bild även där. Som sagt underbara färger idag. Men väglaget var allt annat än underbart.
Resten av dagen gick åt till att redigera bilder och sen ville Henrik att vi skulle gå ut och äta men Vincent ville inte följa med. Vi hamnade på The Bull, en lugn och skön familjemiddag där vi hade tid att prata.


Inga kommentarer: