15 november 2016

Dag 320 (#nyutmaningsökes #77) - På besök i Stockholm igen

Morgonen började med att skjutsa Herman till tandläkaren 07:10 så det var tidigt upp idag.

Idag var det dags att åka ner till Stockholm igen för en sista intervju på ena stället jag sökt på. Genomgång av det där personlighetstestet och numeriska samt logiska testet med deras HR-avdelning.

När jag kom till flygplatsen gick jag till Gate 3 som vanligt men det satt typ ingen där, skumt men jag slog mig ner. Medan jag satt där kom SMS:et från Norwegian och då såg jag att mitt flyg skulle gå från Gate 4. Kunde ju se den därifrån jag satt så det var ju inget problem. Plötsligt kom det en kvinna springande, hon såg galet stressad ut. Tiden var så att boardingen borde ha börjat och hon kom in i Gate 3 och såg panikslagen ut. Trodde hon hade missat sitt plan. Såg ut som om hon tänkte försöka springa ner i gången trots att ingen personal var där. Jag reste på mig och gick fram till henne, lade en hand på hennes axel och frågade om hon skulle med Norwegian kl 10:15 till Stockholm och jo det skulle hon. Berättade då att den går från Gate 4 istället och hon tvärvände, sprang dit, tvärnitade och vände sig mot mig och sa "Men de har ju inte ens börjat kliva på än, alla är här". Hon berättade att taxin hade varit sen pga det kassa vädret och att hon fått springa genom säkerhetskontrollen som sagt att om hon hade tur skulle hon hinna med planet.

Jag hade gott om tid när jag kom till Stockholm så jag tog bussen in till stan och gick omkring lite, försökte hitta något att fota men gick bet så tillslut gick jag på ett fik i närheten av där jag skulle på mötet och tog en kopp te och en biskvi.

Mötet kändes bra, deras tjej på HR var jättetrevlig. Nervöst fick jag svaren på logik och numeriska testet, låg lite över medel så det kändes ju bra. Jag som hade en känsla att jag sumpat dem totalt när jag inte han svara på en del frågor på numeriska testet. Sen gick vi igenom personlighetstestet särskilt de delar där jag "stack ut" från "normalmänniskan" och en sådan var att jag typ inte var social vilket vi båda blev förvånade av :-) Det var ett intressant samtal.

Efteråt skulle jag åka till mina vänner i Upplands-Väsby så fotograferandet fick gå undan så de skulle slippa vänta med middagen.

Klev ut på Drottninggatan och nu hade det slutat att regna, tacksam över vattenpölarna som speglade allt ljus från skyltarna. Stod och knäppte en massa bilder på människor som kom gående men mörkret krävde rätt hög ISO och lång slutartid så jag fick verkligen kämpa. Men som kom en kille cyklandes, tvärnitade och började pilla på mobilen. Ett stillastående objekt var tacksamt så han fick bli dagens bild.
Att lista ut pris ut till kompisarna var inte helt lätt, blev till att leta upp en biljettlucka. Skall bli skönt när de inför enhetstaxa igen så att man slipper fundera.

Hemma hos kompisarna lagades det middag, bönpasta med en kycklingsås. Gott. Sen drack vi te och pratade, eller typ jag pratade :-) Vi har ju inte setts på en evighet.

Blev omstoppad i deras bäddsoffa med löfte om att bli väckt tidigt och innan deras blender skulle döda mina trumhinnor. I morgon skall jag kanske på en annan intervju eller så får jag lalla runt på stan.

Inga kommentarer: